facebook

Бомбосховище витримало: з’явилися дані про долю людей, які ховалися у драмтеатрі Маріуполя

Бомбосховище у драматичному театрі в центрі Маріуполя, на яке російські окупанти здійснили авіаналіт, витримало. Люди, які були там, вижили.



 

Про це повідомив народний депутат України IX скликання (“Батьківщина”) Сергій Тарута. З його слів, рятувальники вже почали розбирати завали.

“Після страшної ночі невідомості до ранку 22-го дня війни нарешті хороші новини з Маріуполя! Бомбосховище витримало. Завали почали розбирати, люди виходять живими!” – зазначив він.

Зазначимо, що літак-бомбардувальник окупаційних військ РФ скинув надпотужну авіабомбу на будівлю Драматичного театру в центрі Маріуполя в середу, 16 березня. У будівлі від обстрілів ховалися сотні людей, зокрема з дітьми. Ще одна бомба була скинута на басейн, де ховалися жінки та діти.

Пізніше стало відомо, що американська компанія Maxar Technologies опублікувала знімки з Маріуполя Донецької області, зроблені 14 березня. На них виявився і драмтеатр, на який через два дні російські військові скинули потужну бомбу.

На знімку видно, що із двох боків будівлі на асфальті фарбою написано: “Діти”. Це було зроблено для того, щоб убезпечити людей, які ховалися у театрі, від авіанальотів.

Як повідомляв OBOZREVATEL, міністерство закордонних справ України вже закликало міжнародне співтовариство негайно відреагувати посиленням санкцій проти Росії через обстріл драматичного театру в центрі Маріуполя.

Читайте також:  Вберіг побратимів, але не вберігся сам: в боях за Бахмут загинув командир Олександр Павлишин

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.