facebook

Якою буде ціна на пальне найближчим часом: озвучили конкретні цифри

Вже незабаром пальногое, якого на АЗС України катастрофічно бракує, особливо газу, має стати більше. Його доставка здорожчає. Що ж буде з цінами?



Зниження ціни має відбутися завдяки тому, що Верховна Рада ухвалила закон про додаткові податкові стимули для підтримки бізнесу під час війни. Закон зокрема передбачає нульову ставку акцизу на бензин, дизельне пальне та скраплений газ, а також зниження ПДВ з 20% до 7%, пише ЕП.

На період дії воєнного стану операції з постачання на митну територію України та ввезення на неї бензинів моторних, важких дистилятів та зрідженого газу, а також нафти або нафтопродуктів, оподатковуються за ставкою 7%.

Ставка акцизу встановлюється на рівні 0 євро за 1 тис. літрів. Нульовий акциз встановлюється на бутан, ізобутан, скраплений газ та інші гази, важкі дистиляти, інші нафтопродукти, бензин.

Директор консалтингової компанії “А-95” Сергій Куюн прогнозує, що закон про зниження акцизу на паливо до нуля та зменшення ставки ПДВ для його ввезення з 20% до 7% дозволить компенсувати різницю у вартості придбаного в ЄС пального та витратах на його доставку. Після цього ціни на бензин в Україні знаходитимуться орієнтовно на рівні 35 грн за літр, а дизпалива – на рівні 38 грн.

Читайте також:  Хто отримує найбільше? Середня зарплата в Україні зафіксувала новий рекорд

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.