facebook

Робота для жінок: Польща готова працевлаштувати у себе всіх українських біженок

Робота для жінок, які втекли від війни, знайдеться в сусідній Польщі. Наша західна сусідка заявила, що готова працевлаштувати всіх українок, які опинились на її території через війну. Ними можна буде заповнити кадровий дефіцит, який Польща відчуває у трьох десятках професій.



Про це розповіли в компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal.

Польща несподівано може вирішити для себе кадрову проблему, яка дошкуляла її економіці останніми роками. Так, минулого року гострий дефіцит кадрів відчувався у поляків у багатьох галузях.

Українські заробітчани, які їхали туди, шукали місця, де платять більше. При цьому в торгівлі, у сфері обслуговування, на підприємствах харчової промисловості та на сезонних польових роботах хронічно бракувало робочих рук. Тепер же, в країну прибуло понад мільйон українських біженців, і вони можуть заповнити порожні вакансії.

Звичайно, переважна більшість прибулих – жінки з дітьми. Тому навряд чи ними вдасться поповнити ряди будівельників, зварювальників, меблярів. Однак там, де не потрібна велика фізична сила, жінки цілком можуть знайти застосування.

“У масштабах всієї країни є великий брак кадрів у 30 професіях. Жінки зможуть працювати в торгівлі, сфері обслуговування, логістиці, галузі e-commerce, на підприємствах харчової промисловості – закладах, де не вимагають важких фізичних зусиль”, – йдеться у прес-релізі Gremi Personal.

Зараз польська влада збирає дані щодо попиту на робочу силу у різних містах і населених пунктах. Очевидно, з урахуванням цього попиту пропонуватимуть розселення і роботу для жінок.

При цьому можна й вирішити проблему догляду за дітьми. Адже більшість українок опинились у сусідній країні разом із дітьми. За словами директора компанії Томаша Богдевича, можна зібрати в одному місці групу жінок з дітьми і створити там щось на зразок імпровізованого дитсадка. Тоді жінки зможуть поєднувати роботу на підприємстві із доглядом за малюками.

Читайте також:  Бракує дешевих робочих рук: у Польщі заробітчанам з України готують сюрприз

“Наприклад, дві жінки з дітьми, які живуть разом. Можна так розділити, що одна працює 4 години і доглядає своїх дітей і дітей сусідів по кімнаті, а потім вони змінюються – перша повертається і бере на себе опіку, щоб інші могли піти на роботу”, – пояснив Богдевич.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.