facebook

Путін прорахувався, в Україні його зустріла стіна: Байден виступив у Конгресі США та оголосив про закриття неба для РФ

Американський президент Джо Байден розпочав свій виступ “Про стан держави” перед Конгресом США зі слів підтримки українській державі. Він заявив, що Володимир Путін прорахувався, коли думав, що захопить Україну, та оголосив про закриття повітряного простору США для російської авіації.

Виступ транслювався на YouTube. Він зазначив, що українці не віддадуть своєї свободи та 30 років незалежності (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

Головне із заяв Байдена:

США закриває небо для РФ, але не відправить американських військових до України.

Путін прорахувався і не чекав на такий опір українців.

Володимир Зеленський зараз надихає весь світ.

Буде створено групу для розслідування злочинів російських олігархів.

Війна Путіна в Україні зробить Росію слабшою, а решту світу – сильнішою.

Путін спочатку планував вторгнення, воно було підготовлене і нічим не спровоковане.

Весь Конгрес США, уряд, судді та сам Байден перервали виступ для оплесків послу України у Вашингтоні Оксані Маркаровій та самій українській державі. Дипломатка була запрошена як почесна гостя та посіла місце поряд із Першою леді США.

Конгрес аплодував Україні

Оксана Маркарова


“Шість днів тому Путін вирішив підірвати основи демократичного світу. Він прорахувався, коли думав, що Україна і весь світ здасться, і не сподівався, що зустрінеться з такою сильною стіною, як український народ”, – сказав Байден.

Він наголосив, що український президент Володимир Зеленський для кожного українця уособлює безстрашність, він надихає цілий світ і людей, які голоми руками зупиняють танки. “Студенти, пенсіонери, вчителі, солдати – усі захищають свою Батьківщину”, – зазначив політик.

Він додав, що Вашингтон надасть Україні економічну, гуманітарну та військову допомогу, закриє небо США для всіх російських літаків, але американські війська не воюватимуть в Україні. “США захищатимуть кожен дюйм території НАТО усіма засобами, які є в нашому розпорядженні”, – сказав Байден.

Читайте також:  На Прикарпатті з підприємця стягнули 40 тисяч гривень заборгованості за тепло

Політик наголосив: напад Путіна був ретельно підготовлений і нічим не спровокований.

Міністерство юстиції США збирає спеціальну робочу групу для розслідування злочинів російських олігархів, заявив американський президент.

“Ми об’єднуємося з нашими європейськими союзниками, щоб знайти та конфіскувати їхні яхти, розкішні квартири, приватні літаки. Ми йдемо по їхні нечесно зароблені гроші”, – сказав він.

Джо Байден

“Путін спрямував танки до Києва. Але він ніколи не спрямує танки у душі українських людей. Він ніколи не відбере їхню свободу. І він ніколи не буде насолоджуватися тим, що означає жити у вільному, демократичному світі”, – додав політик.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.