facebook

Росія готує провокацію на ЧАЕС

Російська війська готують провокацію на захопленій Чорнобильській АЕС. Для цього використовують здобуту форму бійців Національної гвардії України.

Кремлівські пропагандисти опублікували відео, на якому російські десантники патрулюють територію ЧАЕС спільно з нібито українськими нацгвардійцями. Зокрема, на деяких кадрах видно, як чоловік у формі НГУ показує окупанту, як працюють камери спостереження на станції.

https://live-rbc.gcdn.co/gcore/up/archive/2022/02/26/_-_mov/576p.mp4


Втім, як відомо, саме на ЧАЕС росіяни захопили декілька комплектів форми НГУ. Саме її використовували диверсанти при спробі увірватися до Києва.

Тим часом, в зоні відчуження підвищився рівень радіації.

«Дані з Автоматизованої системи радіаційного контролю зони відчуження, які доступні в режимі онлайн, свідчать про перевищення контрольних рівнів потужності дози гамма-випромінювання (червоні точки) на значній частині пунктів спостережень. Внаслідок окупації та бойових дій встановити причини зміни показників радіаційного фону у зоні відчуження наразі неможливо», – йдеться у повідомленні від Державної інспекції ядерного регулювання України.

Водночас голова Екоцентру Сергій Кірєєв припускає, що дані про перевищення дози випромінювання радіаційного моніторингу у зоні відчуження можуть бути пов’язано з тим, що важка техніка їздить по забрудненій території і піднімає пил.

Такі коливання показників датчиків Аскро, фахівці Екоцентру пов’язують з порушенням верхнього шару ґрунту внаслідок руху великої кількості важкої військової техніки через зону відчуження та підняттям у повітря забрудненого радіоактивного пилу.

Цей пил осяде також на колесах та траках техніки й частково буде винесений за межі Зони відчуження. Радіоактивного пилу надихаються і сам вороги, вивозячи його в легенях та на слизових оболонках, звідки змити вже майже неможливо.

Також, Державне агентство України з управління зоною відчуження повідомляє, що окупанти влаштували імітацію повітряного бою над ЧАЕС. І тримають у заручних працівників станції.

Читайте також:  В "Енергоатомі" розповіли, скільки ЧАЕС протримається без електрики

“Кілька десятків людей не випускають. Ротацію не дозволяють. Їх годують, персонал готує собі сам з тих продуктів, які є в столовій. Дозволяють їм їсти та допускають до робочих місць. Російські військові готують собі з наших продуктів, але привезли з собою власного кухаря”, – повідомляють в адміністрації ЧАЕС.

Все це свідчить про підготовку масштабної провокації біля найнебезпечнішого місця в Європі, адже війну росіяни поки програють.

Україна, наразі, не може нести відповідальності за те, що відбувається в зоні відчуження. Провина за будь-які кризові ситуації на ЧАЕС повністю буде лежати на окупантах.

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook