facebook

“Нульова“ платіжка за газ: як зміняться тарифи для українців, і кому можна буде не платити

Українці, які з якихось причин не користуються газом, все одно зобов’язані будуть оплачувати так звану “нульову” платіжку за розподіл газу до їхніх будинків. Не платити можна лише у тому випадку, якщо договір із постачальником остаточно розірвано.



Навіть якщо людина не проживає у квартирі, і її газовий лічильник рік у рік показує нульові обсяги споживання, облгази все одно нараховують абонплату, і її доводиться платити.

Вартість послуги з доставки газу виключена із загального рахунку за газ та виставляється окремим платежем із січня 2020 року. Сюди входить оплата обслуговування газової інфраструктури, підведеної до домогосподарству.

Якщо споживач не користується газом, але не хоче розірвати договір на розподіл газу (щоб потім не платити за його повторне підключення), йому доведеться сплачувати мінімальну суму за розподіл газу, що відповідає групі споживання. Така група визначається на момент укладання договору (залежно від підключених газових пристроїв: газова плита, газовий котел, водонагрівач) та прописується у договорі на розділ газу.

Щоб не платити за доставку газу, потрібно звернутися до облгазу та офіційно розірвати з ним договір. Для цього у споживача має бути на руках Акт про припинення газопостачання. І ось на основі цього акта буде розірвано договір про доставку газу. Будь-яку заборгованість доведеться сплатити, перш ніж розірвати договір. Потім будь-коли підключення можна буде відновити, але за додаткову плату.

Читайте також:  Кабмін погодив впровадження накопичувальної пенсійної системи: що відомо

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.