facebook

В Україні заборонять укладати будь-які угоди з нерухомістю без додаткової плати ріелторам

В Україні готують кардинальні зміни на ринку нерухомості. Будь-які угоди з купівлі чи продажу квартир та будинків не можна буде укласти без участі ріелторів, що призведе до стрімкого зростання цін на житло.



Ухвалення законопроекту №3618 призведе до того, що в Україні буде створено об’єднання ріелторів, куди будуть зобов’язані увійти всі легальні учасники ринку. Що у свою чергу, приведе до зростання вартості нерухомого майна зросте щонайменше на 2-3%, які учасники угоди з нерухомістю повинні будуть заплатити за ріелторські послуги.

Відмовитися від цих послуг громадяни не зможуть. Як розповів голова Асоціації фахівців з нерухомості України (АСНУ) Юрій Піта, проект закону №3618, розгляд якого у першому читанні заплановано на 23 лютого 2022 року, негативно позначиться на всьому ринку нерухомості у країні.

Експерт уточнив, що автори законопроекту пропонують створити в Україні квазі-організацію під назвою “Федерація”. Це буде структура з повноваженнями, які дозволять їй взяти під контроль ринок нерухомого майна в державі, що буде грубим порушенням законів вільного ринку.

Читайте також:  Це треба зробити до 1 вересня: Українцям озвучили важливу новину

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.