facebook

Найближчим часом РФ запустить масштабну фальсифікацію з метою створення casus belli та звинувачення українських військових у геноциді

Найближчим часом Російська Федерація запустить масштабну політичну фальсифікацію з метою створення casus belli та звинувачення українських військових у геноциді.

Журналіст Андрій Цаплієнко (Цензор.НЕТ), зазначає, що російська військова розвідка фальсифікує докази геноциду російськомовних на Донбасі.

“За даними контррозвідки СБУ, спеціальною інформаційною операцією з фальсифікації керує Андрій Ільченко, помічник голови Головного (розвідувального) управління ГШ ЗС РФ І.Костюкова. Операція задумана у вигляді висування Росією звинувачень на адресу ЗС України у скоєнні військових злочинів у 2014 році на території Луганської області.

Для реалізації зазначеної операції у липні-жовтні 2021 р. на території ОРДЛО перебували офіцери ГУ ГШ ЗС РФ Дмитро Перковський та Сергій Рожков.

Виконавець та координатор операції Сергій Рожков, офіцер ГУ ГШ ЗС РФ.

Виконавець та координатор операції Дмитро Перковський, офіцер ГУ ГШ ЗС РФ.

Двоє офіцерів розвідки, Рожков та Перковський, із залученням “заступника міністра МЗС ЛНР” Ганни Сороки, бюрократів окупаційної влади та членів НВФ ексгумували тіла бойовиків, які загинули під час бойових дій у 2014 році та були названі мирними жителями. Ці ексгумації проводилися у населених пунктах Слов’яносербськ, Верхньошевіровка Краснодонського району, Золоте, Первомайськ, Видне-1. Зазначені дії широко висвітлювалися в інформаційних ресурсах “ЛНР” та Росії, як ініціатива “місцевої влади”, але без розшифровки причетності військової розвідки Російської Федерації. Насправді зазначені поховання справді були зроблені у 2014 році, однак, у більшості випадків, є могилами бойовиків “ЛНР”, які загинули у 2014-15 рр. У цих похованнях були тіла місцевих жителів, померлих природною смертю або були вбиті навіть самими бойовиками.

Але для того, щоб оформляти всі 290 тіл необхідним для Москви чином, до групи був включений співробітник слідчого комітету РФ Артем Артемов. Він був потрібен для того, щоб оформляти документи на загиблих бойовиків, як на мирних жителів.




Артем Артемов, співробітник Слідчого комітету РФ.

Також Артем Артемов опитав осіб, яких йому підсунув представник “Генеральної прокуратури ЛНР” І.Семенова, як “очевидців загибелі мирних жителів від рук ЗС України”.

При цьому факти причетності бойовиків ЛНР до загибелі цих людей взагалі не документувалися. А список “потерпілих” було надано Артемову “співробітниками Генпрокуратури ЛНР”.

Роль співробітників ГУ ГШ ЗС РФ Д.Перковського і С.Рожкова в цій операції полягала в координації “представників ЛНР”, наданні “правильної” інформації про “геноцид з боку України” та ефективний контроль за діяльністю слідчого Артемова в потрібному руслі.

У листопаді 2021 року “заступник міністра МЗС ЛНР” Ганна Сорока зустрічалася в Москві в ТЦ “Авіапарк” з куратором операції Андрієм Ільченком і звітувала йому про роботу Д.Перковського та С.Рожкова. Мабуть, добре настукала шефу на підлеглих, бо Ільченко одразу в ТЦ купив “провідному дипломату ЛНР” куртку за 30 000 рублів.

Так, за дрібні подарунки українським зрадникам Москва отримує сфальсифікований пропагандистський кейс, розуміючи, що тема Голокосту та Срібниці – це історичні рани, які досі болять цивілізованій Європі”, – написав Цаплієнко.

Будні та відпочинок фальсифікаторів.

Читайте також:  Чоловік вбив дворічну дівчинку, яка не хотіла вмиватися

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: ,