facebook

Зеленський назвав умову запровадження воєнного стану в Україні. Відео

Президент Володимир Зеленський назвав умову, за якої в Україні можуть запровадити військовий стан. За словами глави держави, влада піде на такий крок, якщо з боку Російської Федерації відбуватиметься широка ескалація.

Зеленський назвав умову запровадження воєнного стану в Україні. Відео

Також президент заявив, що не вірить у потужну війну проти України. Про це він під час брифінгу, трансляцію якого провадив телеканал “Україна 24” (Щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

Зеленський наголосив, що питання воєнного стану зрозуміле для української влади. У той же час він дав зрозуміти, що на сьогоднішній день запровадження військового стану не розглядається.

“Що стосується військового стану – дуже просто. Це питання для нас зрозуміле. Ми віримо в те, що потужної війни проти України не буде, і не буде широкої ескалації з боку Російської Федерації. Якщо буде – тоді буде введено військовий стан”, – сказав Зеленський.

Водночас президент зазначив, що Україна розуміє всі ризики ситуації, що склалася, і в черговий раз закликає Росію сісти за стіл переговорам. Зеленський додав, що готовий до діалогу у будь-якому форматі.

“Ми розуміємо всі ризики, ми закликаємо Росію – і не вперше – вирішувати це питання шляхом діалогу, сідати за стіл переговорів, ми готові до будь-яких майданчиків. Росія це чудово знає”, – зазначив глава держави.

Раніше Зеленський заявив, що влада України розгляне можливість розриву дипломатичних відносин з Російською Федерацією. Днями цим стосункам виповнилося 30 років.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що підстав для запровадження військового стану немає. Такий крок можна зробити у разі повномасштабного вторгнення.

Читайте також:  Все тіло було в синцях: резонансні подробиці смерті 20-річного студента Франківського медуніверситету

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.