facebook

Лікарі розповіли про довгострокові наслідки COVID-19 для тих, хто перехворів

Ризик розвитку нових недуг є протягом першого місяця після того, як був переможений коронавірус. У деяких випадках люди можуть стикатися з ускладненням навіть через рік.



Медики та вчені констатують: люди, які перехворіли на коронавірус, можуть зіштовхуватися надалі з різноманітними наслідками небезпечного захворювання. Найбільше зростає ризик розвитку серцево-судинних ускладнень.

Така заява була зроблена фахівцями Вашингтонського університету, розташованого в Сент-Луїсі, пишуть Новини планети.

Дослідниками було проведено ретельний аналіз інформації щодо здоров’я 153 760 осіб, які раніше зіткнулися з коронавірусом. При цьому щеплення зробили далеко не всі учасники дослідження, адже воно проводилося з весни 2020 року і аж до початку 2021 року. Тоді на території США вакцинація ще тільки починала проводитися і щеплення встигли зробити лише одиниці.

До контрольної групи увійшло майже 11 мільйонів людей, які не були заражені коронавірусом. Доктор Зіяд Аль-Алі з Вашингтонського університету розповів, що SARS-CoV-2 може стати причиною збільшення ризику розвитку серцево-судинних захворювань, особливо якщо він був присутній до зараження.

Особлива увага зверталася на тих людей, які раніше не мали жодних проблем із серцем. Експерти підкреслили той факт, що у таких випадках також відбувалося підвищення ризику виникнення проблем із серцем та судинами. Коронавірус збільшує ризик на 50-70%, якщо порівнювати з вихідним показником. Найчастішими ускладненнями вважаються напади, тромби, ішемічна хвороба, інсульт, порушення серцевого ритму та інше.

Читайте також:  Маленького франківця, що бореться з раком відвідав його зірковий кумир із "Ліги сміху"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.