facebook

Медики назвали препарати, які можуть впоратися зі штамом Омікрон

Фахівці досліджували клітинні культури та встановили, що даний варіант COVID-19 чутливий до найважливіших противірусних препаратів та препаратів-кандидатів для лікування коронавірусної інфекції.



Група вчених з Кентського та Франкфуртського університетів назвала вісім противірусних препаратів, які найбільш ефективні для боротьби зі штамом коронавірусу Омікрон.

Про це пише науковий журнал Cell Research, посилаючись на результати дослідження.

Вчені досліджували клітинні культури та встановили, що даний варіант COVID-19 чутливий до найважливіших противірусних препаратів та препаратів-кандидатів для лікування коронавірусної інфекції.

Йдеться про такі ліки, як EIDD-1931 (активний метаболіт молнупіравіру), ремдезивір, рибавірін, фавіправір, PF-07321332 (нірматрелвір, активний інгредієнт паксловіду), камостат, нафамостат та апротинін.

Також вчені з’ясували, чому заражені Омікроном пацієнти рідше переносять захворювання у тяжкій формі. Це пов’язано з тим, що такий різновид коронавірусу особливо чутливий до придушення так званої інтерферонової відповіді, яка присутня у всіх клітинах організму.

Читайте також:  Штам "Омікрон" і таємничий хрускіт в суглобах, коли чекати страшної небезпеки: лікар про вірус і дивні прояви організму

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.