facebook

Омікрон у дітей: 3 перших симптоми, на які батькам варто звернути увагу

Штам коронавірусу Омікрон вражає не лише дорослих. Захворюваність на коронавірус значно зросла і серед дітей.



Джерело: Коронавірус інфо

Найважче переносять штам коронавірусу Омікрон діти до року. Утім є кілька основних ознак, які проявляються на початку захворювання і допоможуть батькам розпізнати інфекцію.

Як розпізнати перші ознаки штаму Омікрон у дітей
Лише за минулу добу, 20 лютого, на коронавірус захворіло 1 473 дітей. Зростання кількості нових хворих з-поміж малечі пов’язують саме із новим штамом Омікрон.

Тож 3 основні симптоми, які дозволять розпізнати перші ознаки Омікрону у дітей:

характерний прояв коронавірусу у найменших – різке підвищення температури;
часто спостерігають нежить або закладеність носа;
так зване “сухе” горло, коли воно дере і пече. Як наслідок – у маленьких дітей погіршується апетит.
Крім того, серед характерних ознак захворювання упродовж першої – другої доби інфікування – у дітей погано збивається температура.

Увага! Станом на 11 лютого у МОЗ повідомляли, що понад 46% з-поміж усіх госпіталізованих це діти.
Як вберегти свою дитину
Варто наголосити, що єдиним способом вберегти себе та своїх близьких від важких наслідків недуги та уникнути потрапляння у лікарні – це вакцинація. В Україні діти від 12 років можуть щепитися проти COVID-19 вакциною від Pfizer/BioNTech.

За даними Центру з контролю і профілактики захворювань (CDC), вакцина від Pfizer на 93% ефективна у запобіганні госпіталізації підлітків від 12 до 18 років.
Як щепити свою дитину
Для вакцинації дітей від коронавірусу достатньо звернутися в будь-який центр чи пункт вакцинації. Це можна зробити на сайті або за номером гарячої лінії 0 800 60 20 19. З собою треба мати свідоцтво про народження (для дітей 12 – 13 років) або паспорт та ідентифікаційний код (дітям від 14 років).

Читайте також:  Молодим батькам було 12 і 15, як вони живуть через десятиліття

Діти 12 – 13 років для щеплення повинні мати згоду одного з батьків чи опікунів. Водночас дітям від 14 років згода батьків не потрібна – достатньо їхнього власного бажання вакцинуватись.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.