facebook

Їдьте до нас, ми вам все дамо: Україна звернулася до мешканців Донбасу

Внаслідок загострення ситуації на Донбасі, нагнітання паніки серед населення та оголошення самопроголошеного “глави ДНР” про масову евакуацію мешканців, багато людей дійсно залишають тимчасово окуповані території.



Українська влада наполягає на тому, щоб вони їхали у мирну частину країни, а не у ворожу Росію, куди їх зараз направляють.

Про це під час трансляції брифінгу заявила міністр із реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Вона наголосила на тому, що Україна не є ворогом для мирних мешканців ОРДЛО, оскільки вони залишаються українцями. Натомість, ворогом є російський окупант, що створює інформаційне тло, за яким розпочинаються панічні настрої. А влада чудово відрізняє те, що відбувається на сьогодні на тимчасово окупованих територіях.

Верещук закликала українців повертатися додому – в Україну, а не їхати на ворожу землю.

“Я хочу сказати тим людям, які зараз вирішують, що їм робити. Я говорю до тих людей, які на тимчасово окупованій території, які бояться за своїх дітей, свої сім’ї. Їдьте до нас, знайдіть спосіб перетнути КПВВ, або в інший спосіб. Ми вас чекаємо, ми створимо усі можливі умови для того, щоб ви мали де жити, для того щоб ви мали, що їсти, для того, щоб ви відчували, що ви не одні”, – сказала вона.

Читайте також:  Врізав 5-бальний шторм: Україну накрила дуже сильна магнітна буря

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.