facebook

Не хочете війни в Україні? Путін перелічив свої вимоги до США

Кремль вимагає примусити Україну до виконання Мінських домовленостей



Міністерство закордонних справ Росії опублікувало відповідь на лист США з пропозиціями «гарантій безпеки». У cвоєму листі Росія виклала перелік вимог для зниження напруження у регіоні.

«Для деескалації ситуації навколо України важливе виконання наступних кроків:

примушення Києва до виконання «Комплексу заходів»;
припинення поставок Україні зброї;
відкликання з України звідти всіх західних радників та інструкторів;
відмова країн НАТО від будь-яких спільних навчань із ЗСУ;
виведення всіх раніше поставлених Києву іноземних озброєнь за межі української території»

Примітно, що чи не вперше Росія в офіційних документах вказує на необхідність «примусу» України до Мінський угод, а також чи не вперше публічно вимагає повного припинення співпраці між Україною і НАТО.
Окрім того, Росія в опублікованому документі погрожує застосуванням заходів «військово-технічного характеру», якщо до її думки не дослухатимуться. «За відсутності готовності американської сторони домовлятися про тверді, юридично підкріплені гарантії забезпечення нашої безпеки з боку США та їх союзників, Росія буде змушена реагувати, у тому числі шляхом реалізації заходів військово-технічного характеру», ідеться у документі.

Як повідомляв «Главком», серед іншого Росія вимагає виведення всіх збройних сил та озброєнь США, розміщених у центральній та східній Європі та країнах Балтії. Також Росія відмовилася відводити свої війська з прикордонних з Україною територій.

Нагадаємо, 26 січня США та НАТО передали Росії письмові відповіді з приводу «гарантій безпеки». Українська сторона бачила відповідь США до того, як її направили до Москви, у неї не виникло заперечень. Росії дали зрозуміти, що її вимоги про виведення військ та озброєнь НАТО зі Східної Європи та невступ України до Альянсу неприйнятні. Водночас США та Альянс готові обговорювати з РФ інші питання — контроль над озброєннями та заходи зміцнення довіри.

Читайте також:  Відомий журналіст назвав українців "дегенеративним народом"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.