facebook

Санкції, ворожнеча із Шойгу: Пригожин відхрещується від ПВК «Вагнер»

Не все гаразд у північному королівстві…

Російський бізнесмен Євген Пригожин звернувся до суду ЄС з вимогою видалити текст, який обґрунтовує внесення його до європейських санкційних списків як спонсора «ЧВК Вагнера»

Справді, Рада ЄС в опис причин включення «ЧВК Вагнера» до списку санкцій додала фразу, що групу «фінансує Євген Пригожин».

Як бачимо, санкції починають «ставити в стійло» російських бізнесменів. А для Пригожина у якого бізнес, нерухомість та рахунки знаходяться за кордоном (і можуть бути просто конфісковані) – це дуже чутливе питання.

Плюс є ще кілька факторів, які дуже понизили рейтинг Пригожина як постаті наближеної до Путіна.

По-перше, між міністром оборони РФ Сергієм Шойгу, який зараз є фаворитом Путіна та Євгеном Пригожиним існує давня ворожнеча, яка останніми роками переросла в неприховане огиду один до одного.

Це погано позначається на іміджі як оточення Путіна, так і самого російського президента, який не може навести лад у Кремлі, а відповідно і в країні, а ще збирає війська навколо України для ескалації конфлікту.

По-друге, у лавах Вагнера також відбувається «незрозумілість»: Пригожин офіційно від них відмовився, в Міноборони РФ вони не рахуються…

ПВК «Вагнер» є закритою військовою організацією, що має свій полігон у Краснодарському краї. Майбутніх «співробітників» компанія вербує, зокрема, й у місцях позбавлення волі. При цьому кандидати обов’язково повинні мати бойовий досвід або військову підготовку, з кримінальним минулим (причому не йдеться про розкрадання дрібного майна та крадіжки, йдеться про тяжкі злочини).

Слід зазначити, що втрати серед «вагнерівців» в офіційних зведеннях Міноборони РФ не проходять через законодавчо неврегульовану діяльність ЧВК на території РФ.

Росія завдає удару у відповідь: за що був убитий Олександр Литвиненко Будучи за фактом військовими, офіційно співробітники приватних військових компаній не відносяться до структур Міноборони РФ. Це дозволяє російській стороні стверджувати, що військовослужбовці РФ не беруть участь у наземних бойових діях на території СОТ Донбасу та Сирії, хоча «вагнерівці» зазнають у боях із ІДІЛ серйозних втрат.

Читайте також:  “Дробив пальці, а потім відрубав кисті рук”: Чоловік вивіз дружину в ліс і жорстоко катував

Але для Росії це не люди і рахунок втрат ніхто не веде, на їхнє місце прийде нове «кримінальне м’ясо». Адже росіян, що погрузли в численних кредитах, заманюють на таку роботу пристойним заробітком і обіцянкою вибачити всі виплати по іпотеці родичам, якщо герой повернеться додому в дерев’яному ящику.

І хоча ЧВК бере участь у бойових діях на Донбасі, а в світлі останніх подій, багато «іхтамнетів» висловлюють неприховане занепокоєння і побоювання щодо їх участі в Україні.

Російські гібридні атаки проти НАТО на Балканах До сьогодні вагнерівці на Донбасі засвітилися: 13 червня 2014 року, групою «Вагнер» знищено важкий військово-транспортний літак ІЛ-76, внаслідок цього загинуло 49 українських військовослужбовців; штурму Луганського аеропорту у 2014 році та під Дебальцеве у 2015 році (час штурму Луганського аеропорту загинуло 15 найманців, а під Дебальцеве – 21); решта їх застосування включало гібридну війну, постачання зброї, спецназ та військову підготовку для підтримки місцевих ополченців, а також «профілактичне виховання» неблагонадійних ополченців.

За останні роки війни з Росією українська армія виробила свою тактику, набула військового досвіду і за підтримки західних країн стала однією з наймогутніших армій Європи.Суперечності Кремля: як Росія підтримує режим у Білорусії, але принижує Лукашенка А якщо ще додати організацію загонів самооборони та ненависть до ворога, то «їхтамнетам» варто дуже боїться. Ніхто їх у полон брати не буде, всі ДРГ і не тільки знищуватимуться відразу; у Росії їх рідним ніхто жодних грошей не виплатить, героями їх ніхто не оголосить і по-людськи не поховає.

Так що побоювання вагнерівців не є безпідставним: у їхнього годувальника Пригожина величезні проблеми в бізнесі, у відносинах з Шойгу та з Путіним; фінансування їхньої діяльності примарне (для Міноборони РФ вони карні злочинці), а іншим просто не потрібен такий зброд; і воювати з місцевими ополченцями в Лівії, Судані та Малі це не те саме, що підготовлена, озброєна, могутня українська армія.

Читайте також:  "Росія може "ушатати": одіозна Маруся Звіробій жорстоко висловилася про Зеленського (відео)

 

Будь-які наміри північної у бік України матимуть найсерйозніші наслідки для Росії та її армії.




Більше інформації на порталі Матриця Свободи: https://myc.news/rassledovaniya_/sankcii_vrazhda_s_shojgu_prigozhin_otkreshivaetsya_ot_chvk_vagner

Шукайте деталі в групі Facebook