facebook

Росія розпочала провокації на Донбасі

Російські окупанти у четвер вранці, 17 лютого, під час артилерійського обстрілу Станиці Луганської та околиць потрапили до дитячого садка, в якому перебували люди. Обстріл стався о 9.00 ранку. Під час артобстрілу внаслідок прямого влучення снаряду було пошкоджено будинок дитячого садка. У дитсадку на момент обстрілу були діти. Постраждалих внаслідок обстрілу троє — сторож, прачка та помічниця вихователя. Сам обстріл селища, за його словами, тривав близько сорока хвилин. Військовослужбовці операції Об’єднаних сил оперативно евакуювали мирних жителів у притулок. Reuters з посиланням на джерело повідомляє, що ОБСЄ зафіксувала численні інциденти з обстрілами вздовж лінії зіткнення, зокрема з артилерії. По всій лінії відбувається масований обстріл (такого не було з 2019 року).

Цілком очевидно, що окупантам потрібен інцидент, бажано кривавий, в якому можна було б звинуватити Збройні сили України і який був би добрим приводом для початку ескалації. У Путіна дуже складна ситуація. Його відверто послали з ультиматумом. Незважаючи на його цілі, сталося протилежне. Цивілізований світ консолідувався, а Україна отримала багато летальної зброї, включаючи сучасні протитанкові комплекси та ПЗРК. Тепер Кремлю треба шукати вихід, за якого диктатору можна зберегти обличчя. Тому такі провокації очікувані. На сепаратистських сайтах вже спробували видати цей теракт російським проксі за обстріл з боку ЗСУ. Так, на сайті «Донбас сьогодні» розмістили статтю, в якій говорять про попадання українського снаряда в дитячий садок. Навіть виклали відео, нібито обстріл. Проте, нас намагаються переконати, що все це сталося у Новій Кандрашівці. Причому, на відео, де зняти чийсь двір, чути звуки пострілу, а потім снаряда, що летить. Звуків розривів не чути. Очевидно знімали саме в тому, підконтрольному терористам, населеному пункті, звідки й вели обстріл дитячого садка.

Читайте також:  “Дитина залишилась без обличчя”: Дід Мороз у новорічну ніч облив окропом 9-річного хлопчика

Всі ЗМІ, принаймні на перших чотирьох сторінках результатів пошуку Гугла, чітко зафіксували, що обстріл вели російські війська та підпорядковані їм бойовики.

Звичайно, окупанти розраховували ще й на те, що ЗСУ дадуть відповідь на обстріл і можна буде зняти фейкове відео про масштабні жертви серед місцевого населення. Проте, командування ООС чітко розуміє ці спроби і не траплятиметься на них. А українські солдати на передовій чітко виконують накази.

Зберігаємо спокій, готуємось до оборони та не піддаємось на провокації.

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: ,