facebook

СБУ обірвала міжнародний канал зв’язку бойовиків з Москвою

Служба безпеки України спільно з фахівцями ДП “Український державний центр радіочастот” ліквідувала неконтрольований канал міжнародного зв’язку



Про це повідомляє  прес-центр СБУ.

Зловмисники отримували з і нтернету міжнародний телефонний трафік за допомогою спеціалізованого телекомунікаційного обладнання. Потім трафік спрямовувався в мережі українських операторів мобільного зв’язку.

“Міжнародний телефонний трафік надходив з-за кордону (у тому числі з Росії) через інтернет за допомоги ІР-телефонії в обхід міжнародних центрів комутації. Трафік оброблявся спеціалізованим обладнанням та програмними комплексами. Телефонні номери, на які здійснювалася маршрутизація трафіку, використовувалися терористами “ДНР/ЛНР” для спілкування з російськими кураторами”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Під час обшуку в місті Бобровиця Чернігівської області незаконно діюче телекомунікаційне обладнання вилучено. Зловмисника, який відповідав за його функціонування, затримано.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 361 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Читайте також:  У Генштабі пообіцяли найближчими днями вирішити питання речового забезпечення військових на Яворівському полігоні

Шукайте деталі в групі Facebook