facebook

Україну можуть зняти з Євробачення-2022: в “Суспільне” озвучили причину

Організатори Національного відбору на Євробачення-2022 повідомили, що Україні загрожує дискваліфікація з міжнародного пісенного конкурсу. Якщо європейський мовний союз виявить прояв політизованості нацвідбору, то поїхати в Італію для боротьби за перемогу не зможе ні Alina Pash, ні будь-хто інший.

Україну можуть зняти з Євробачення-2022: в 'Суспільне' озвучили причину


Про це розповів голова правління Національної громадської телерадіокомпанії України Микола Чернотицький на пресконференції “Суспільного” сьогодні, 14 лютого. Крім того, організатори звернулися до представників ЗМІ з проханням “відповідально висвітлювати інформацію”, пов’язану з ймовірним усуненням нашої країни від конкурсу.

“Якщо європейська мовна спілка знайде політизованість конкурсу, на жаль, може бути взагалі таке, що Україна не представлятиметься” – заявив Чорнотицький.

Член правління “Суспільного” та один із представників журі Нацвідбору Ярослав Лодигін зазначив, що в ситуації, яка склалася, “кожне рішення, яке буде прийнято надалі, може сприйматися як політизація”.

Аліна Паш стала переможницею Нацвідбору на Євробачення-2022

Також він прокоментував плутанину з результатами, що виникла в прямому ефірі під час оголошення переможця за підсумками голосування глядачів. За словами ведучого Тімура Мірошниченка, якого звинуватили в конфузі, така ситуація виникла через збій у роботі турнірної таблиці. У глядачів постало питання щодо фальсифікації балів, проте організатори виключають цей варіант.

Лодигін нагадав, що плутанина з результатами може виникнути не лише в Україні, а й на масштабних світових преміях. Він згадав церемонію вручення “Оскара” у 2017 році, коли на сцені переможцем у номінації “Найкращий фільм” помилково оголосили “Ла-Ла-Ленд”, а не “Місячне світло”.

“Демонізувати якийсь уявний непрофесіоналізм громадського мовника, я вважаю несправедливим”, – підсумував Лодигін.

Читайте також:  Франківчанка Тіна Кароль здивувала дорослим виглядом сина, який схожий на Євгена Огіра, як дві краплі води

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.