facebook

Kalush Orchestra знайшов нестиковки в заяві та діях “Суспільного” на фіналі нацвідбору на Євробачення-2022

У гурті Kalush Orchestra вказали на дивні моменти виправдань “Суспільного” щодо помилки під час оголошення результатів національного відбору на Євробачення-2022. Громадський мовник стверджує, що плутанина виникла через редактора, який диктував бали в навушник Тимуру Мірошниченко, проте раніше заявлялося: підсумки конкурсу першим дізнається саме ведучий шоу.

У Kalush Orchestra висловилися про результати нацвідбору

Крім того, Мірошниченко та кінорежисер, член журі нацвідбору Ярослав Лодигін (що поставив гурту низьку оцінку – 3), готувалися до ефіру в одній гримерці. А організатори поміняли номер виступу Kalush Orchestra менше ніж за добу до фіналу, стверджується на Instagram-сторінці музичного колективу (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

У форматі сторіз учасники гурту показали фотографію із закулісся: спільну гримерку Мірошниченко й Лодигіна. “Збіг?” – запитали артисти.

Гримерка ведучого та члена журі нацвідбору

Пізніше засновник та соліст Kalush Orchestra Олег Псюк записав ролик зі своїми роздумами про фінал нацвідбору.

“Я ось щиро не розумію цей момент, коли ведучий читає з листка оцінки. То чому коментатор у навушник диктує йому інші оцінки? І звідки він їх знає, якщо всі оцінки на цьому листку […] і заявляли, що їх більше ніхто не знає? Тобто, щось не сходиться”, – упевнений музикант.

Kalush Orchestra незадоволені результатами нацвідбору на Євробачення


“Ще один максимально дивний “косяк” від “Суспільного” – це те, що вони поміняли наш номер виступу менше ніж за 24 години”, – продовжив він.

Так, Kalush Orchestra мали виступати шостими, а не п’ятими. Шанувальники вже встигли поширити багато постів, закликаючи підтримати гурт і проголосувати за номер 6. Можливо, зміна номера для голосування в останній момент була спробою вплинути на результати.

Крім того, у Kalush Orchestra заявили: “Суспільне” пояснило своє рішення лише тим, що “вони тут начальство”. “Нам сказали: ми тут головні […] і як ми сказали, так і буде. Так що приймаєте правила або просто не виступаєте. Вибору немає”, – поскаржився представник музичного колективу.

Читайте також:  Ще один колектив відмовився представляти Україну на Євробаченні

Зазначимо, що у фіналі конкурсу Kalush Orchestra з піснею “Стефанія” отримали від суддів оцінку 6. Глядачі ж визнали гурт своїм фаворитом, присудивши під час смс голосування максимальні 8 балів.

Артисти вже звинувачували творців національного відбору у фальсифікації голосів. Причиною стала плутанина під час оголошення балів, зникнення таблиці з екрану та відмова показати листок із підсумками голосування українців.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.