facebook

Українські добровольці готові до опору

Військові експерти активно обговорюють можливість військового вторгнення Росії в Україну та намагаються передбачити готовність української нації протистояти російському вторгненню, прогнозують різні варіанти розвитку подій, оцінюють можливі наслідки для країн та систему європейської та світової безпеки.

Історія українського народу та України свідчить про те, що цю націю важко переоцінити, вона здатна мобілізуватись у критичних ситуаціях та давати відсіч зовнішньому ворогові.

Так, українці відрізняються надмірним терпінням, толерантністю та миролюбністю, що створює хибний образ смиренності та уявної байдужості до подій, що відбуваються, але українці волелюбна нація і протягом багатьох століть боролися за свою незалежність і свободу. Свободу та незалежність українці здобули у довгій та тяжкій боротьбі і так просто українці її не віддадуть.

У 2014 році тисячі звичайних українців сформували добровольчі батальйони, взяли в руки будь-яку доступну зброю і поїхали на схід України, щоб боротися з сепаратистами, що підтримуються Росією.

Тисячі українців взяли до рук зброю, а мільйони, які не лише проживають в Україні, а й у всьому світі, долучилися до волонтерського руху. За лічені дні добровольці отримали необхідне обмундирування, спорядження та продукти харчування, а для Збройних сил України було зібрано колосальні кошти на оновлення та модернізацію парку військової техніки та озброєння.

Якщо Росія вторгнеться в Україну, перед Кремлем стане негайний і важкий вибір: як далеко зайти. Більшість аналітиків вважають, що він, ймовірно, зупинить свої військові сили у проросійських анклавах на південному сході України. Це дозволить йому проголосити незалежність Донбасу та забезпечити «сухопутний міст» із Росії до окупованого Криму.

Незалежно від того, яке ухвалить рішення, президент Росії він зіткнеться з твердою рішучістю і готовністю українців бореться за свою країну.

Читайте також:  Буде велика перемога: астролог анонсувала кардинальні зміни у війні в Україні

8 років військових дій, смерті тисячі захисників України та яскравий приклад життя на тимчасово окупованих територіях змінили ставлення українців до Росії, незважаючи на всі старання російських пропагандистів.

У Харкові, в якому, як запевняють російські ЗМІ, російську армію зустрічатимуть квітами, 5 лютого 2022 року, пройшов Марш єдності, в якому взяли участь тисячі людей. Харків’яни сказали, що відчувають високу військову загрозу з боку Росії, але готові оборонятися, і запевнили, що місто дуже змінилося і з 2014 року стало більш патріотичним.

Марш єдності у Харкові / Фото: Depo.Харків

«Щодо мене, то я готовий до війни», – сказав один літній чоловік у Харкові. “Якщо мені дадуть автомат, я піду воювати. Я зроблю все, що потрібно».

У терапевта, вчителя математики, співробітника банку, священика мало спільного, крім одного – бажання захищати Україну. Мало хто вже сумнівається, що українці вийдуть боротися за свою країну.

Нинішня російська армія – це жалюгідна тінь колишньої радянської сили, до якої з повагою ставився весь світ. За роки активного розкрадання наближеними Путіна військового бюджету, сила російської армії залишилася тільки в ефірах пропагандистських каналів, та й звикла вона воювати зі суттєво слабким супротивником, при цьому військовому керівництву вдається погрожувати колосальну кількість військової техніки та людських життів.

Українська нація об’єднуватиметься перед загрозою військового вторгнення Росії, забувши про свої внутрішні розбіжності. Громадяни поповнюють ряди територіальної оборони та готуються до участі у партизанському русі. Багато добровольців є військовий досвід. Кремлю слід двічі, а то й тричі, чотири рази подумати, чи не стане смерть російських військових в Україні та його кінцем.

Джерело: https://censor.net/ua/b3315493

Шукайте деталі в групі Facebook