facebook

Лікар розповів, що робити з кашлем при Омікроні

Володимир Бекетов заявив, що найкращим рішенням для боротьби з кашлем у домашніх умовах може стати зволожувач повітря, а також льодяники або цукерки для розсмоктування.



Зволожувачі повітря можуть допомогти полегшити кашель при зараженні омікрон – штамом коронавірусу. Так сказав кандидат медичних наук Володимир Бекетов, лікар-пульмонолог.

За його словами, для того щоб слизові оболонки нормально функціонували, рівень вологості повітря має бути вищим за 35-40%. Бекетов каже, що домашній зволожувач повітря може забезпечити потрібні умови.

Також важливо зволожувати слизові оболонки, щоб полегшити симптоми захворювання. У цьому можуть допомогти різні льодяники, пастилки або цукерки для розсмоктування. Лікар пояснив: «Підвищене слиновиділення зволожує верхні дихальні шляхи, що, своєю чергою, зменшує потяг до кашлю».

Коли йдеться про пиття, напої мають містити мінімальну кількість цукру. Особливо корисні вода, чай та трав’яні відвари.

Курсор раніше писав, що медики з’ясували, дефіцит якого вітаміну підвищує тяжкість коронавірусу. Вчені розповіли, як хворіють люди з низьким та оптимальним рівнем вітаміну D. Вони також констатували очевидну кореляцію між його дефіцитним станом та смертністю. За словами медиків, це ще раз доводить важливість збалансованого харчування та отримання повного спектру вітамінів під час пандемії.

Крім того, медики розповіли, кому загрожує важкий Омікрон. Гостра пневмонія та тяжкий перебіг захворювання проявляється у літніх пацієнтів, які вакцинувалися давно. Медики констатують: госпіталізовані пацієнти стають дедалі старшими, і у них розвиваються тяжкі симптоми.

Читайте також:  На Прикарпатті розпочато розслідування за фактом смерті породіллі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.