facebook

Адвокати Рябчука заявили, що відео стрілянини – це не доказ: солдат звернувся до громадськості

Адвокати Артемія Рябчука, який вчинив смертельну стрілянину в Дніпрі, – Таміла Ульянова та Денис Гордєєв – заявили, що вони ще не отримали всіх матеріалів справи. Також вони повідомили про перешкоджання роботі сторони захисту нацгвардійця та говорять про його невинуватість.

Адвокати Рябчука заявили, що відео стрілянини – це не доказ: солдат звернувся до громадськості

Захисники солдата також заявили, що відео моменту розстрілу Рябчуком товаришів по службі не є доказом. Вони стверджують, що розпочато розслідування обставин, за яких воно потрапило до мережі. Раніше ми писали про те, що його туди “злили” самі поліцейські.

Наразі адвокати написали вже понад 10 заяв на правоохоронців. Про це стало відомо у суботу, 12 лютого, під час пресконференції захисників Рябчука у Київському пресклубі (щоб подивитися фото та відео, доскрольте сторінку до кінця).

Адвокати Рябчука повідомили про низку порушень, що сталися під час розслідування трагедії на “Південмаші”. серед них низка неправомірних дій з боку ДБР та слідчих – йдеться про “злив” відео з допитом стрільця, а також з боку начальства військової частини 3021 НГУ у Дніпрі, де служив строковик.

Адвокати розповіли про порушення з боку правоохоронців.

Таміла Ульянова додала, що перед вищезгаданим допитом нацгвардійцю не назвали його права, що теж є порушенням. Адвокати вимагатимуть, щоб за цими фактами розпочали досудове розслідування.

Денис Гордєєв зазначив, що Рябчук поки не проходив психіатричні експертизи, але запевнив, що хлопець перебуває при здоровому глузді. Крім того, солдат написав листа з СІЗО, в якому заявив, що не збирається позбавляти себе життя або заподіяти собі будь-яку шкоду.

Разом із тим стало відомо, що до Рябчука з дозволу слідчого намагалося потрапити командування його військової частини. Адвокати вважають, що на їхнього підзахисного хотіли чинити тиск.

Сам же стрілець, за словами його захисника, налаштований на боротьбу за встановлення істини та покарання винних “незалежно від висоти посад”.

Читайте також:  Арештували жінку, яка біля Львова розпорола живіт брату коханця

“Не тільки заради мене, заради життів тих, хто постраждав від “дідівщини”, заради пам’яті про тих, хто загинув від цих злочинів, на кого навісили ярлик “самогубці”. Щоб такі трагедії не повторювалися”, – такі слова Рябчука передав його адвокат.

Нагадаємо: раніше уповноважена Верховної Ради України з прав людини відвідала СІЗО, де тримають Рябчука. Вона переконалася, що умови перебування нацгвардійця на належному рівні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.