facebook

Наступна фаза COVID-19: вчені сказали, як насправді виглядатиме епідемія

Попри застереження вчених про те, що з коронавірусом не вдасться справитися цілком найближчими роками, висока ймовірність, що пандемічна небезпека у майбутньому людству не загрожує. Це пов’язано саме з тим, що хвороба перейде з фази пандемії в ендемічну.

Наступна фаза COVID-19: вчені сказали, як насправді виглядатиме ендемія


Про це повідомили у виданні Today, посилаючись на спеціаліста з інтенсивної терапії та голови Респіраторного інституту в Клівлендській клініці Раєда Двейка. Професор пояснив, які у вірусів бувають фази та чим вони відрізняються один від одного.

Так, пандемія – це гострий сплеск і швидке поширення захворювання частинами світу. Епідемія – хвиля заражень, обмежена невеликою територією, наприклад, спалах хвороби харчового походження в декількох штатах (до цього можна віднести лихоманку Ебола у 2014 році).

“Коли ми говоримо про COVID-19, то розуміємо, що він поступово повернеться у свою вихідну фазу, а саме ендемічну. Це означає постійну присутність вірусу в певній частині світу або в певній популяції. Це завжди контрольовано і ситуацію щодо захворюваності цілком можна контролювати”, – додав Двейк.

Майбутні хвилі, ймовірно, не будуть такими руйнівними, як Дельта та Омікрон, через підвищення загального рівня імунітету у населення.

За словами Двейка, сценарій, подібний до грипу, є “найвірогіднішим і, ймовірно, найкращим сценарієм”.

Чого ми не знаємо, так це того, наскільки широко можуть бути поширені ці майбутні хвилі і чи вони продовжуватимуть слідувати типу сезонних моделей. Невідомо поки що й те, чи відмовимося ми від маскового режиму, але щеплення, за прогнозами, будуть щорічними.

Читайте також:  Астролог передбачив повний розгром у війні з Росією

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.