facebook

Назвали 5 ознак того, що ви перенесли «Омікрон» та не помітили

Найчастіше «Омікрон» проявляється безсимптомно, тому заражений може навіть зрозуміти, що він перехворів. Без ПЛР-тесту практично неможливо визначити, чи хвора людина на ковід або ж застудився. Медики розповіли, чи можна самостійно з’ясувати, чи відвідував вас «Омікрон». Про це повідомляє портал «woman».



1. Втома

Особливо це помітно тим, хто веде переважно активний спосіб життя. Якщо ви стали швидше втомлюватися під час щоденної рутини, то, швидше за все, вірус дістався і до вас. Постійна слабкість і швидка втома під час хвороби це абсолютно нормально, і через якийсь час після одужання неприємний симптом піде.

2. Тривожність чи депресивні думки

Якщо вас не тішать звичні речі, не хочеться спілкуватися і виходити з дому – привід здати аналіз на антитіла. Найчастіше перехворіли COVID-19 скаржаться на безпричинний сум і тугу. У деяких загострюється почуття страху та тривоги. Такі стани не варто запускати, краще відразу звернутися до фахівця, який допоможе позбавитися психосоматичних проявів.

3. Утруднене дихання

Коронавірус, як і раніше, найсильніше б’є по легких і всій дихальній системі. Проблеми з диханням можуть зберігатися довгий час після одужання. Людині може бути важко зробити повноцінне подих. Також спочатку буде важко при активних фізичних навантаженнях.

4. Запаморочення

Цей симптом часто пов’язують із перевтомою на роботі або недоліком повноцінного відпочинку. Однак у нинішній обстановці можна припустити, що організм людини зіткнувся із небезпечним вірусом. «Запаморочення – наслідок постковидного синдрому постуральної ортостатичної тахікардії, що впливає на частоту серцевих скорочень та артеріальний тиск», – вважають у ВООЗ.

5. Зміна смаків та запахів

Багато перехворілих на «Омікроном» відзначають, що сильних змін не відчувають. Однак деякі продукти все ж таки можуть вам перестає подобатися, а улюблені квіти втратити звичний аромат.

Читайте також:  В Україні перенесли підвищення пенсій: хто залишиться без нових виплат

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.