facebook

“Ви на 100% захворієте також”: вчені про контакт із хворими на “Омікрон”

Штам “Омікрон” активно циркулює Тернопільщино. За словами науковців та медиків все через те, що новий штам врази заразніший, ніж попередні.



Про це розповідає “Галка”.

Доцент ІФНМУ Тарас Кобрин зазначав, що аби вберегти себе, надважливо дотримуватись гігієни миття рук, носити маски та тримати соціальну дистанцію.
“Ми бачимо, що вірус змінюється, і ці зміни впливають на його можливість передачі від людини до людини. Цей штам, що зараз циркулює, в тому числі й на території нашої області, він є надзвичайно заразний. Заразність його наближається до одиниці. Це означає, що якщо людина контактує впритул з хворим, або з тим, хто ще не має симптомів, то вона 100% захворіє”, – говорить Кобрин.

Окрім того, професор розвіяв популярний міф про підвищення імунітету. Тарас Кобрин зазначив, що не існує “чарівної палички”, яка б убезпечила від “Омікрону”.
“Це не той випадок. Ми розуміємо, що маємо справу зі збудником і тут стоїть питання про вироблення специфічного імунітету. Єдиним шансом виробити специфічний імунітет на сьогодні є вакцинація”, – говорить фахівець.

Читайте також:  Переможець "Голос країни" одужав від коронавірусу і розповів про хвору матір

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.