facebook

В Україні лікарняний можна буде отримати без візиту до лікаря: що потрібно знати

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів, що пацієнти із симптомами грипу, ГРВІ чи коронавірусної інфекції зможуть відкрити електронний лікарняний дистанційно. Візит до лікаря для цього не потрібний.

В Україні лікарняний можна буде отримати без візиту до лікаря: що потрібно знати


Відповідний наказ №233 “Про особливості формування медичних висновків в окремих випадках” вже пройшов державну реєстрацію. Про це Ляшко розповів у середу, 9 лютого, на брифінгу.

За його словами, така ініціатива Міністерства допоможе зменшити навантаження на лікарів, на яких зараз звалилося колосальне навантаження, зокрема через сплеск висококонтагіозного штаму Омікрон.

Як це працюватиме?
Якщо у вас з’явилися симптоми COVID-19, грипу або ГРВІ, потрібно зателефонувати до свого лікаря та отримати від нього рекомендації щодо лікування.

Після консультації лікар може сформувати медичний висновок про тимчасову непрацездатність. Такий лікарняний діятиме до 5 днів.

Якщо за цей час пацієнт не одужає, йому потрібно буде прийти до лікаря для огляду та продовження терміну лікарняного.

Ляшко наголосив, що така система значно розвантажить лікаря та дозволить іншим пацієнтам уникнути зайвих контактів.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я вирішило повернути дистанційне отримання електронних лікарняних, стало відомо в четвер, 3 лютого.

Читайте також:  "Убивав на Сході братній народ": лікаря, яка відмовила в лікуванні АТОшнику, вдруге зі скандалом звільнили з Інституту раку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.