facebook

“Жахливий стан, несправедливість”: Рябчук розповів, що передувало масовому розстрілу у Дніпрі. Відео

Солдат Національної гвардії Артемій Рябчук розповів, що передувало стрілянині, яку він влаштував 27 січня на заводі “Південмаш” у Дніпрі. Він наголосив, що довгий час відчував злість і несправедливість – втомився терпіти.

'Жахливий стан, несправедливість': Рябчук розповів, що передувало масовому розстрілу у Дніпрі. Відео

Відео з допиту нацгвардійця опинилося у розпорядженні ТСН. Водночас у МВС повідомили про перші результати розслідування трагедії у Дніпрі. Зокрема, комісія виявила факти позастатутних відносин у частині 3021 Національної гвардії, де служив Рябчук, а також порушення порядку та організації несення служби (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця новини).

Рябчук на допиті розповів, що передувало розстрілу нацгвардійців

“Жахливий до цього був стан, настрій: агресія, несправедливість. Я просто терпів за ними, терпів, терпів і…” – розповідав підозрюваний.

– Втомився терпіти?

– Так, – зізнався солдат.

Рябчук розповів про розстріл


Також, як пишуть ЗМІ, директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов розповів, що говорив Рябчук під час першого допиту. Зокрема, він розповів, що злочин був скоєний ним на ґрунті нестатутних відносин у формі психологічного впливу на нього з боку солдатів старшого призову, що розпочався з кінця листопада 2021 року і тривав до моменту скоєння злочину.

“Це виражалося в систематичному зневажливому ставленні до підозрюваного та цькуванні через повідомлення ним командирам про порушення військового статуту під час несення служб тощо”, – зазначив Сухачов.

“Підозрюваний пояснив, що безпосередньо під час скоєння злочину перебував у такому емоційному стані, як затемнення та злість, що обмежувало його усвідомлення дій, які він робив”, – додав директор ДБР.

За його словами, ці обставини перевірятимуться під час психолого-психіатричної експертизи. Водночас сам Рябчук 3 лютого від своїх показань відмовився.

Нагадаємо: один із постраждалих нацгвардійців Ігор Семенченко розповів, що Рябчук під час стрілянини на “Південмаші” випускав кулі у всіх підряд – багато з його жертв навіть не були з ними знайомі. Ті, що вижили, не вірять, що “скромний і неговіркий” солдат міг без причини розстріляти варту, але й версії про “дідівщину” і булінг відкидають.

Читайте також:  Всюди кров: на Харківщині чоловік зарубав молоду родину та возив їх трупи по місту (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.