facebook

Лікар Комаровський назвав два відмінні симптоми коронавірусу

Штам “Омікрон” стрімко поширюється Україною і поступово витісняє інші варіанти коронавірусу. Є два особливі симптоми, характерні саме для пацієнтів із цим штамом.



Як зрозуміти, що захворів на “Омікроном”, розповів лікар Євген Комаровський в ефірі телеканалу “Україна 24”.

Крім високої температури, занепаду сил і кашлю штам “Омікрон” викликає біль у горлі та сильну слабкість. Комаровський називає ці симптоми важливими.

Педіатр зазначає, що через слабкість пацієнту важко встати з ліжка навіть при температурі 37,5. Слабкість виникає на початку хвороби, тоді як за “Дельта” – не в перші дні.

Часто пацієнти скаржаться на біль у горлі під час ковтання. Раніше цей симптом був рідкістю. Зараз же на нього почали скаржитися дедалі частіше.

Зазначимо, що біль у горлі може виникнути і через переохолодження. У випадку з “Омікроном” вона настільки сильна, що навіть важко дихати.

Цей матеріал підготовлений на підставі останніх досліджень, висновків вчених та лікарів. Матеріал має виключно загальноінформаційний характер і не містить медичних порад. Для встановлення діагнозу або отримання медичних порад обов’язково зверніться до лікаря.

Читайте також:  Кількість смертей від коронавірусу в Іспанії перевищила 20 тисяч

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.