facebook

Зеленський пообіцяв літнім українцям безкоштовні смартфони та пільговий інтернет

В Україні вакциновані громадяни, яким виповнилося 60 років, отримають безкоштовний смартфон та пільговий інтернет. Для того, щоб вони могли отримати “1000 грн за вакцинацію”, їм пообіцяли видати смартфони. Так, вони зможуть витратити гроші на покупку ліків та оплату комуналки.

Пенсіонерам в Україні видадуть безкоштовні смартфони


“Ми розширили єПідтримку: люди похилого віку зможуть витрачати ці кошти на покупку ліків та оплату комуналки, але не всі мають смартфон. І не всі вміють користуватися інтернетом. 2 роки тому ми запустили курси цифрової грамотності для людей похилого віку, а навесні запускаємо нову велику державну програму”, – заявив президент України Володимир Зеленський 8 лютого під час Diia Summit, який транслювався на YouTube-каналі “Дія”.

Він уточнив, що всі охочі вакциновані українці віком від 60 років отримають безкоштовний якісний сучасний смартфон. Також для них буде доступним пільговий тариф.

Також сьогодні, 8 лютого, стало відомо, що у додатку Дія буде доступний один із найпопулярніших документів серед українців –довідка про несудимість. Раніше її можна було отримати або у сервісних центрах МВС, або через посередників.

Про це повідомляється в Telegram-каналі Дія. Так, вже сьогодні довідка буде доступна у додатку. Її можна буде згенерувати лише за кілька кліків – прямо у смартфоні.

Зазначимо, довідку про несудимість отримують близько 1 млн громадян щорічно. Це документ, який видає МВС про те, що людина не була судима, не притягувався до кримінальної відповідальності та не перебуває у розшуку.

Під час Diia Summit повідомили, що у Дія вводяться й інші нові послуги. Сама програма оновиться, в ній з’являться нові види цифрових документів. “Два роки ми аналізували життєві ситуації, в яких громадяни України взаємодіють із державою. Найпопулярніші послуги переводили в онлайн”, – сказав на відкритті саміту Зеленський. За його словами, станом на ферваль-2022 у Дії зареєстровано майже 14 млн користувачів Дії.

Читайте також:  Зроблю все, щоб Україна була членом ЄС, – Зеленський

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.