facebook

Чи можна займатися самолікуванням при «Омікроні»: лікар застеріг

Однією з основних помилок при лікуванні коронавірусу є самостійне призначення медичних препаратів – особливо антибіотиків і ліків, що розріджують кров. Про це заявив лікар-терапевт Олексій Хухрев, пишуть ЗМІ.

Можно ли заниматься самолечением при «Омикроне»: врач предостерег


Терапевт закликав хворих на коронавірус не займатися самолікуванням, оскільки самостійний прийом антибіотиків без призначення лікаря може призвести надалі до стійкості організму до цих препаратів. А якщо приймати без призначення кроворозріджуючі препарати, може початися кровотеча шлунка або кишечника. І зупинити його медикам буде складно, оскільки група цих препаратів, за словами лікаря, не має «протиотрути».

«Це реально те, що вбиває набагато більше, ніж «Омікрон». Ті, хто працював у реанімаціях, у серйозних відділеннях, знають, що таке, коли жоден антибіотик не діє», — розповів медик.

За словами терапевта, хворі на коронавірус часто «лікуються» за допомогою алкоголю. Це теж є помилкою — такі напої дають ще більше навантаження на імунну систему, що й так ослабла.

Хухрев також зазначив, що не варто приймати жарознижувальні без особливої ​​потреби, оскільки температура є захисним механізмом організму.

«Якщо температура нижче 39, ви її можете терпіти і почуваєтеся більш-менш нічого, вам навіть жарознижувальне не потрібне. Звісно, ​​після 39 її вже треба збивати», — пояснив фахівець.

Терапевт радить при легкій течії «Омікрону» пити і відпочивати. Також можна приймати вітамін C (в помірних кількостях) та чай з лимоном. Якщо виникає дихальна недостатність, а висока температура тримається довше п’яти днів, необхідно лягати під нагляд лікарів.

Читайте також:  "Штам "Дельта" таємно руйнує легені, хворий дізнається про біду в останню мить": лікарі про виклики вірусу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.