facebook

Лікарі назвали причину тривалої задишки після COVID-19

За словами авторів дослідження, COVID-19 спричиняє мікроскопічні пошкодження легень, які не видно при комп’ютерній томографії.



Британські експерти в галузі охорони здоров’я знайшли причину постковидного синдрому, який викликає задишку, що триває місяцями у деяких пацієнтів, які перехворіли на COVID-19.

Про це пише ВВС News.

Британські експерти виявили, що магнітно-резонансна томографія з інгаляційною контрастною речовиною ксенон дозволяє виявити аномалії у легенях, що зберігаються при постковидному синдромі. В рамках пілотного проекту було вивчено 11 пацієнтів, у яких була легка форма COVID-19 і згодом розвинувся посткоїдний синдром, 12 пацієнтів, які надійшли до лікарні з COVID-19, але у них не розвинувся посткоїдний синдром, та контрольна група з 13 здорових людей.

Було встановлено, що при постковидном синдромі поширення газів у легенях так само утруднене, як і у гострій фазі захворювання.

Їхні попередні результати опубліковані на сайті Оксфордського центру біомедичних досліджень.

Нагадаємо, раніше Курсор писав про те, що вчені з’ясували, чому деякі люди не заражаються COVID-19. Деякі люди можуть мати стійкий природний імунітет до коронавірусу. Вчені намагаються з’ясувати, чому так відбувається, адже відповідь на це питання допоможе ефективніше захищати від вірусу вразливі категорії громадян і, можливо, навіть знайти універсальні ліки.

Курсор раніше писав, що лікарі назвали симптоми Омікрон, на які варто звернути увагу. Симптоми нового штаму трохи відрізняються – закладеність носа, біль у горлі – і тому, що його ще не можна конкретно ідентифікувати за допомогою домашніх тестів, які просто повідомляють чи людина інфікована Covid-19.

Читайте також:  “Це було таке маленьке сонечко”: Фатальна недбалість лікарів призвела до смерті хлопчика

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.