facebook

Державна допомога громадянам: деякі українці отримають по 100 тисяч гривень

Декі українці вже найближчим часом можуть отримати допомогу від держави. Йдеться про громадян, які мають особливі потреби. Державна допомога громадянам становитиме близько 100 тисяч гривень.



Такі гроші можуть отримати від держави українці, які мають інвалідність. Фактично ця державна програма – це продовження пілотної програми “Рука допомоги”, яка вже добре зарекомендувала себе у трьох областях – Харківській, Полтавській і Львівській. Тепер її поширять ще на п’ять областей: Київську, Луганську, Херсонську, Черкаську та Чернівецьку.

Державна допомога громадянам з інвалідністю виділятиметься не безоплатно, а позикою на три роки. Позика дається на започаткування власної справи і буде безвідсотковою. При цьому її не треба буде повертати повністю.

Ці гроші будуть даватись громадянам на придбання обладнання для занять підприємництвом, у тому числі й для обладнання спеціальних робочих місць для людей з інвалідністю. Тобто, ця допомога сприятиме самозайнятості людей, які мають особливі потреби.

Умови повернення державної допомоги громадянами
Повернути гроші треба буде через три роки після отримання позики. Усі 100 тисяч гривень повертати не доведеться. Суму до повернення буде зменшено на розмір ЄСВ і податків, які будуть сплачені упродовж трьох років.

Водночас, якщо отримувач державної допомоги за цей час працевлаштував ще двох інвалідів, що не мали роботи, то повертати не доведеться ані копійки.

Цей проект планують запровадити з 1 квітня 2022 року по 1 квітня 2024.

Читайте також:  "Російська лібералка" Собчак показала справжнє обличчя: Назвала українців "нацистами"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.