facebook

Молодий батько з Франківська потребує тривалої реабілітації після мозкової інфекції. Потрібна допомога небайдужих

27-річному франківцю, батькові трьохмісячної дитини Юрію Михайловичу Маньківу потрібні кошти на тривалу та дороговартісну реабілітацію.

Як писала “Галка” раніше, 7 жовтня 2021 року Юрій відчув різкий гострий головний біль і став чутливий на світло, дружина викликала «швидку», але його не госпіталізували. До години часу в чоловіка піднялася висока температура, і він вже не міг вставати з ліжка, друга бригада швидкої допомоги таки забрали його в лікарню. Наступного дня Юрія перевели в іншу лікарню.

Ще через день чоловік впав у кому, а обстеження показали великий рівень інфекції, який перевищував норму в 1200 раз та гнійні вогнища у головному мозку.

Юрія Маньківа вдалося врятувати, проте наслідки хвороби дуже тяжкі:

“Юра пройшов пекло – діагноз гнійний менінгоенцефаліт, кома, реанімація, епілепсія, десятки обстежень, МРТ, аналізи крові, пункції, операції та параліч… Це те, чим живе Юра зараз. У нього не працює зовсім лівий бік, він харчується через зонд, але є надія”.

Чоловік проходив реабілітацію у центрі відновного лікування “Модричі”. Це єдиний заклад, який погодився взяти такого важкого хворого. Проте 29 січня через брак коштів Юрію довелося повернутися додому.

“А 31 січня чоловік попав у лікарню з підозрою на ковід, тому наразі він перебуває там”, – розповідає “Галці” дружина хворого Марія.

Після лікарні чоловіку потрібно повернутися на реабілітацію. Скільки часу вона триватиме, нікому не відомо, а доба в центрі коштує 5800 грн.

Для допомоги переводьте гроші на карту матері Юрія:




Маньків Світлана Миколаївна (ПриватБанк) – 5457 0822 2471 2849.

“Дякуємо усім небайдужим за кожну гривню!”, – каже подружжя.

Читайте також:  Робота така – людям допомагати. Три історії франківських рятівників

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.