facebook

Вчителі та Міносвіти відновлять переговори про правила COVID через загрозу страйку

За повідомленнями ЗМІ, існує також невизначеність щодо нестачі викладацького складу у багатьох районах, оскільки багато з них перебувають у карантині.



Представники профспілки вчителів Ізраїлю та Міністерства освіти збиралися відновити переговори в суботу ввечері щодо правил боротьби з коронавірусом у школах, після того як судова заборона заблокувала запланований страйк вчителів на знак протесту проти нових правил.

Про це пише Times Of Israel.

Профспілка висловила обурення з приводу правил, які скасовують ізоляцію учнів, які зазнали впливу COVID-19, водночас збільшуючи регулярне тестування у класах. Передбачається, що цей план дозволить утримати дітей у школах, зберегти для них звичний режим та не порушувати робочі дні їхніх батьків. Проте деякі вчителі стурбовані тим, що такий план може поставити під загрозу їхню безпеку.

Заява голови профспілки Яффи Бен Давида, зроблена в середу, привела сотні тисяч батьків у невизначеність, але Тель-Авівський суд із трудових суперечок заблокував страйк принаймні до неділі. Але страйк може розпочатися у понеділок, якщо сторони не досягнуть угоди.

Нагадаємо, що зовсім недавно суд продовжив заборону страйку вчителів.

Крім того, Курсор повідомляв, що міністерство освіти опублікувало тривожні дані, зібрані консультативно-психологічною службою міністерства за минулий місяць.

Як виявилося, постійне відправлення дітей на карантин, плутанина з форматом навчання і напруженість, що накопичилася за минулий рік, погіршили психічний стан школярів і загострили багато психологічних проблем дітей.

Читайте також:  Коштів на зарплати вчителям не вистачає: чи будуть затримки з виплатами

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.