facebook

Мені щиро шкода: Артемій Рябчук, який розстріляв товаришів по службі, визнав свою провину. Відео

Підозрюваний у розстрілі своїх товаришів по службі нацгвардієць Артемій Рябчук на суді визнав свою провину у скоєнні злочину. Він також розкаявся та попросив відправити його до СІЗО.

Таку заяву він зробив на суді, який обирає солдату запобіжний захід. Про це пише “Громадське” (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

“Мені щиро шкода тих людей, яким я завдав болю своїм вчинком. Я винен і повністю усвідомлюю свою провину. Мені важко згадувати той час (вбивства товаришів по службі)”, – сказав Рябчук.

Нацгвардієць попросив суд не відправляти його на гауптвахту, а до слідчого ізолятора.

Адвокат підозрюваного додав, що той “не хоче повертатися туди, де з нього знущалися”.

27 січня у Дніпрі на заводі “Південмаш” близько 4-ї години ранку солдат строкової служби Артемій Рябчук під час видачі зброї розстріляв військовослужбовців Національної гвардії. П’ятеро людей загинули, стільки ж поранені й зараз перебувають у лікарні.

Рябчука було затримано поліцією лише за кілька годин після НП у Підгородному, що поблизу Дніпра. Опору він не чинив. Йому оголосили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу: ст. 115 (Умисне вбивство), 408 (Дезертирство) та 410 (Розкрадання зброї та боєприпасів).

У мережі з’явилося кілька відео, зокрема з розповіддю Рябчука про те, як він скоїв злочин.

Також пізніше стали відомі подробиці про загиблих.

Зі свого боку солдати, які раніше служили в цій частині, звинуватили командування у доведенні деяких військовослужбовців до самогубства.

28 січня ДБР провело обшуки у військовій частині, де служив Рябчук.

Читайте також:  П'яний солдат ЗСУ зaстрeлив місцеву мешканку через собаку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.