facebook

Франківську блогерку звинуватили у шахрайстві з дорогими курсами (ОНОВЛЕНО)

21-річна блогерка Мар’яна Гутак з Івано-Франківська минулого року запустила курс “Інстапрофесії від Мар’яни Гутак”, обіцяючи, що навчить усіх професій, які є затребуваними у соцмережі “Instagram”.

На ефірі у “Сніданку” 1+1 дівчина розповіла, що за два місяці курсу одну з професій можна з легкістю опанувати й почати заробляти гроші, а також похвалилась, що є таргетологом у міського голови Руслана Марцінківа.

“Щоправда, на відео на 1+1 франківці помітили, що блогерка нечітко каже “У мера на секундочку Я (або Є) таргетолог”, – прим. “Галки”.

Ціна курсу стартувала від 6 тисяч гривень, в залежності від пакета, який обере слухач, пише Бліц-Інфо.

Мар’яна також гарантувала підтримку кожного учасника курсу 24/7, стажування та оприлюднення “банку вакансій”, щоб учень після закінчення курсу зміг одразу знайти собі роботу. На обіцянки повелось 135 учасників. Довірилась блогерці й франківка Лілія Капріян, яка зараз проживає в Іспанії. Дівчина розповіла, що заплатила блогерці 16 тисяч гривень, а отримала тільки базову інформацію, яка є доступною в інтернеті абсолютно безкоштовно.

“Навчання складалось з дев’яти модулів. Я ставила ставку на таргетолога й після цього модулю остаточно зрозуміла, що це не курс, а лайно. Всі модулі були подані наступним чином: хто це? що робить? які обов’язки? яку зарплату отримують? де шукати першого клієнта тощо. Якщо ти цікавишся якоюсь професією, то зрозуміло, що бодай якусь інформацію ти про неї знайдеш сам, а йдучи на курс чекаєш отримати щось більше. В жодному разі нам не показали, як це відбувається на практиці”,- обурюється дівчина.

За словами Лілії, курс, з обіцяних двох місяців, затягнули аж до чотирьох. З організацією теж були проблеми, адже куратори могли повідомити про ефір, зникнути та через деякий час написати, що його перенесли. Про “банк вакансій” під час навчання мова не йшла жодного разу, водночас до початку курсу на цьому наголошували постійно. Те саме стосується й стажування:

“Під час продажу була розмова про стажування з Мар’яною Гутак першим трьом людям, які куплять курс. Під час курсу при розмові з Мар’яною я отримала відповідь, що стажування офлайн, тобто стажуватись зможуть ті, хто проживає в Івано-Франківську. Втім, під час продажів, я питалась, чи не важливо те, що я проживаю за кордоном. Мені відповіли, що всі професії онлайн й байдуже, яка країна. Звісно, я повірила”.

Варто зазначити, Лілія Капріян своє обурення винесла назагал в Інстаграмі. Як виявилось, незадоволена курсом від блогерки не тільки вона. Є й дівчата, які брали кредит з надією на якісне навчання, натомість отримали тільки обіцянки.

Обурені слухачі курсу “Інстапрофесії від Мар’яни Гутак” згуртувались в мережі та вимагають повернення коштів. Франківка Лілія додала, що зідзвонювалась з блогеркою і та запропонувала їй пройти ще одні курси, але вже безкоштовно.

“Коли ми колективно почали вимагати повернення коштів, нас ігнорували. Аж ось подзвонила Маряна Гутак спитатись, що сталось. Розмовляючи з нею, я не відчула, що їй якось не приємно від цієї ситуації, вона виправдовувалась весь час, замість того, щоб визнати, що всі ми люді й помиляємось. Запропонувала пройти ще одні курси, цього разу – безкоштовні. Але ні, дякую. Я не можу погодитися на ще одні, знаючи якої вони якості”,- поділилась дівчина.

Варто додати, кореспондентка “Бліц-Інфо” звернулась за коментарем до менеджерів та самої блогерки. Втім, поки на зв’язок ніхто не вийшов.

Читайте також:  Страйку не буде: перевізники і влада пішли на переговори

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.