facebook

Байден та Зеленський обговорили ризик вторгнення РФ в Україну: ЗМІ розкрили нові подробиці

Президент США Джо Байден та президент України Володимир Зеленський провели чергову телефонну розмову на тлі загрози вторгнення Російської Федерації на територію України. Під час розмови між главами країн нібито виникли певні розбіжності щодо рівня ризику російської атаки.

Байден та Зеленський обговорили ризик вторгнення РФ в Україну: ЗМІ розкрили нові подробиці


Байден під час розмови нібито попередив Зеленського про неминучість російського вторгнення. Про це повідомляє видання CNN із посиланням на анонімні джерела.

За інформацією анонімних джерел, лідер США попередив, що російська атака може бути неминуча у лютому, коли земля промерзне і по ній зможе пройти бронетехніка. Водночас, повідомляється, що Зеленський підтвердив свою позицію, що загроза з боку Росії залишається небезпечною, але неоднозначною, і немає впевненості в тому, що напад відбудеться.

На повідомлення у ЗМІ відреагувала представник Ради національної безпеки США Емілі Хорн у Twitter. Вона наголосила, що раніше Байден вже заявляв публічно про ймовірність вторгнення РФ у лютому. Також чиновниця зазначила, що США попереджали про це кілька місяців, і вчорашні заяви Байдена нічим не відрізняються від попередніх.

Окрім того, про підсумки розмови розповіли на сайті президента України. У Зеленського ні про які розбіжності з Байденом не повідомляли, підкресливши, що розмова між президентами лише демонструє глибоке стратегічне співробітництво між країнами та задає хорошу динаміку на 2022 рік.

Також прес-секретар Зеленського Сергій Никифоров у Facebook написав, що опублікована з посиланням на анонімні джерела інформація про зміст переговорів не відповідає дійсності.

“Коректна інформація міститься лише в офіційних релізах від української та американської сторін. Усе решта – домисли та спекуляції. В цей неспокійний час просимо якомога відповідальніше ставитися до інформації та публікувати лише ретельно перевірені дані”, – написав спікер президента.

Читайте також:  На Майдані встановили перший намет

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.