facebook

Їх чотири: лікарі назвали “приховані” симптоми зараження “Омікроном”

Новий штам коронавірусної інфекції “Омікрон” продовжує активно розповсюджуватися по всьому світу. Лікарі попередили, що зараження цим вірусом можна визначити за декількома “прихованими” симптомами. Про це повідомляє видання The Sun.



Експерти з Національної системи охорони здоров’я Великої Британії (NHS) кажуть, що при зараженні “Омікроном” у пацієнтів може з’явитися безліч симптомів, які нагадують застуду або прояви іншої хвороби.

За словами фахівців, на зараження “омікроном” може вказувати сильна втома. Людям буває важко визначити, чи пов’язаний цей стан зі звичайною перевтомою або він є наслідком COVID-19. Доктор Сачин Награні зазначив, що втома може бути раннім маркером, який вказує на новий штам коронавірусу.

Ще одним “прихованим” симптомом є біль у м’язах та ломота в тілі. Фахівець розповіла, що цей стан також може бути спровокований іншими факторами.

У тих, хто заразився “Омікроном”, ще відзначали втрату апетиту. Лікарі вважають, що це є третім “прихованим” симптомом, на який багато людей не звертають увагу.

І остання ознака – нудота. Вона хоч і рідко з’являється у пацієнтів з коронавірусною інфекцією, але реакція організму на зараження “омікроном” може бути така, хоча її легко можна сплутати з порушенням травлення або іншими захворюваннями.

Цей матеріал підготовлений на підставі останніх досліджень, висновків вчених та лікарів. Матеріал має виключно загальноінформаційний характер і не містить медичних порад. Для встановлення діагнозу або отримання медичних порад обов’язково зверніться до лікаря.

Читайте також:  "Послаблення буде і воно буде відчутне": Ляшко розповів як та коли в Україні пом'якшать карантин

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.