facebook

“Нічний симптом викликає “кошмарне” безсоння, у кожного зараженого фіксують ознаки пневмонії”: лікар про штам “Омікрон”

Штам “Омікрон” заполонює світ і Україну, витісняючи попередній штам “Дельта”, то ж медики закликають українців стежити за своїм самопочуттям і дотримуватися карантинних обмежень.



Новий варіант вірусу надзвичайно заразний і поширюється з блискавичною швидкістю. Симптоми та ускладнення, які він він викликає, не можна назвати легкими. Більше того, фахівці заявляють, що фактично у кожного інфікованого на 7 день недуги можна виявити зміни у легенях, характерні для пневмонії. Що ж робити із небезпекою, яку несе штам “Омікрон”?

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив лікар Тарас Жиравецький.

“Насправді практично у всіх пацієнтів з ковідом, якщо виконати на 7-8 день чи пізніше УЗД легень чи Кт легень ви отримаєте заключення – ознаки вірусної пневмонії.

Що це означає?

Так у вас є зміни в легенях, які викликані вірусом. У когось ураження зовсім невелике, а хтось має ураження більше 50%.

Кінцевий діагноз встановлює тільки лікуючий лікар і більшість пацієнтів не потребують складної терапії. В нас особливо популярно відразу колоти чи капати антибіотики, колоти дексаметазон і вже летіти на крилах в лікарню.

Насправді ми оцінюємо ситуацію по клініці та лабораторних аналізах, особливо важливим є ЦРБ (або ЦРП). Окрім того, якщо є потреба призначити антибіотик, то у світі завжди починають з таблетованих препаратів, а якщо вони не допомагають пацієнта госпіталізують і вводять потужніші антибактерійні препарати внутрішньовенно.

З досвіду важливими сигналами, того, що пневмонія потребує стаціонарного лікування є:

1. Висока температура, яка тримається при ковіді більше за 6-7 дні чи знову піднімається з 8-14 го дня до 37,5 – 38 градусів.

2. Падіння сатурації менше 92.

3. Сильне виснаження та втома.

Читайте також:  Омікрон мутує: виявили зміни в білку

4. Сильна пітливість вночі кілька днів підряд.

5. Сильна задишка.

Тому не рекомендую вам, коли ви отримаєте результати УЗД чи КТ легень, де буде слово в заключенні пневмонія впадати в паніку і відразу вимагати від лікаря призначити вам найскладніше лікування.

Організм знищить вірус і сам без складного лікування подолає ковід, а запалення легень мине.

Не панікуємо, а починаємо таки думати критично і прислухатись до того, що кажуть лікарі.

Все буде добре, якщо тебе лікує лікар, який знає, що просте лікування є також ефективним і просто колоти уколи, щоб заспокоїти пацієнта це не конструктивно в 2022 році”,- ідеться у повідомленні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.