facebook

ВankID в Україні стане платним з 1 лютого: що зміниться в “Дії“

Система BankID від НБУ із 1 лютого стане платною. Нацбанк запровадив тарифи на послуги, які надаються своїм користувачам. Нововведення стосуватиметься лише юридичних осіб і не вплине на звичайних користувачів, у тому числі і тих, хто використовує додаток “Дія”.



Йдеться про тарифи на послуги, що надаються абонентам системи BankID представникам бізнесу:

підключення до системи абонента – 2500 грн;
підключення до системи додаткового абонентського вузла – 2000 грн;
супровід підключеного до системи абонента – 600 грн щомісяця;
обробка системою кожного успішного підтвердження електронної дистанційної ідентифікації між абонентом-ідентифікатором та абонентом-постачальником послуг (платником за цією послугою є абонент-постачальник послуг) – 0,10 грн.
Тарифи Нацбанку не стосуються фізичних осіб та абонентів, які приєдналися до “Дії” виключно для надання некомерційних послуг.

За даними НБУ, на сьогоднішній день система BankID в Україні налічує 131 абонента: 39 банків-ідентифікаторів та 92 учасники-постачальники послуг. Наразі вісім банків надають послуги дистанційно з використанням системи BankID НБУ. Це послуги з відкриття рахунків, гаманців з електронними грошима та кредитування. Популярність цього сервісу призвела до того, що користування ним з 1 лютого буде платним.

Читайте також:  Не пройшло і року: У Коломиї знову обвалилась стіна в економіко-правовому коледжі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.