facebook

Названий найпоширеніший симптом “Омікрону“, який відрізняється від інших штамів коронавірусу

Штам коронавірусу “Омікрон” продовжує поширюватися світом, і в Україні пік захворюваності прогнозується вже у другій половині лютого. Американські медики назвали найпоширеніший синдром, який вказує саме на цей штам коронавірусу.



Для омікрону, як і в цілому для коронавірусної інфекції, характерне зниження нюху, а також зникнення смаків та запахів. Однак перший симптом, який з’являється у всіх хворих – це біль у горлі.

Інші симптоми коронавірусу, такі як слабкість, озноб, підвищення температури, діарея, м’язові болі та нежить при омікроні з’являються рідше.

За словами медиків, щеплені люди легше переносять захворюваність на нові штами коронавірусу. У багатьох із них при омікроні може спостерігатися короткочасне підвищення температури та нежить. Вже наступного дня після появи перших симптомів людина може відчувати, що повністю здорова, але не варто забувати, що вона залишається заразною ще протягом 10 днів.

В Україні штам “Омікрон” виявлено вже у 10 областях країни. При цьому штам “Дельта” продовжує перебувати в країні. За словами головного санітарного лікаря України, коронавірус “Омікрон” досягне свого піку в країні приблизно 20-25 лютого. Ця хвиля буде найпотужнішою з початку епідемії. Щодня планується до 59 000 нових хворих. Це означає, що у лютому сумарно можуть захворіти близько 1 млн українців.

Читайте також:  "Людям із цією вагою варто чекати біди, штам "Омікрон" несе страшну загрозу": лікар про небезпеку вірусу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.