facebook

“Огидний “сюрприз” українцям, симптом “викашлювання легень” шокує хворих”: медики про штам “Омікрон” і локдаун

В Україні стрімко наростає кількість інфікувань коронавірусом, також із величезною швидкістю поширюється суперзаразний штам “Омікрон”, який вже почав масштабне витіснення штаму “Дельта” в нашій державі.



Від фахівців доводиться чути песимістичні прогнози. Наприклад, про запровадження червоної зони в усіх областях. Вірус поводиться підступно, вражає внутрішні органи та призводить до цитокінового шторму. Такі симптоми хвороби, як біль, кашель чи нудота можуть ставати нестерпними та викликати огидні відчуття і враження. Іноді хвороба геть непомітна, аж доки лікарі не виявлять масштабне внутрішнє ураження, а іноді кашель змушує пацієнта почуватися так, мов той “викашлює легені”. Та чи вдасться уникнути локдауну, залежить від самих українців.

Мешканців Тернопільщини повинні готуватися до нової хвилі пандемії. Так вважають місцеві медики, які констатують різке зростання кількості госпіталізованих людей із коронавірусом.

Як інформує “Molbuk”, важка ситуація і в сусідніх областях. Зокрема на Буковині захворюваність почала зростати з 12 січня. На початку січня фіксували до ста випадків на добу, 11 січня мали 197 нових випадків, а з наступного дня вже було 313 хворих. Після цього цифри лише зростали.

Уже 18 січня область з “жовтої” зони перейшла у “помаранчеву”.

“За останні сім днів захворюваність в області зросла втричі, серед дітей – у три з половиною рази. Реєструємо ріст захворювання у всіх громадах. У найближчі дні кількість випадків не буде меншою. У лабораторію в останні дні доправляють по три тисячі зразків”, – каже заступниця генерального директора Центру контролю та обліку хвороб області Мар’яна Миронюк.

В обласній лікарні інфекційне відділення не заповнене, але кількість хворих зростає з кожним днем. Медики вже готові до чергової хвилі.

Читайте також:  "Вірус викликає діабет і нищить імунітет, хвороба скалічить людей з цієї категорії": лікар Комаровський про штам "Омікрон"

“Пацієнти до нас переважно потрапляють середньої важкості, навіть ближче до важкого. Маємо пацієнтів віком 40 років, є і хворі 70, 80 років…

Ми вже знаємо, що виявили випадки штаму “Омікрон”, але для нас це абсолютно нічого не означає. Бо лікування і “Омікрону”, і “Дельти” однакове”, – каже завідувачка інфекційного відділення Чернівецької обласної лікарні Валентина Миндреску.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.