facebook

Українці, старші 60 років, зможуть витратити “ковідну” тисячу на ліки: як скористатися послугою

З січня 2022 року повністю вакциновані українці від 60 років зможуть витратити так звану “тисячу від Зеленського” не лише на дозвілля, а й ліки. Відповідні механізми для реалізації Міністерство цифрової трансформації почало розробляти ще до Нового року.

Українці, старші 60 років, зможуть витратити 'ковідну' тисячу на ліки: як скористатися послугою


Про це повідомив голова відомства Михайло Федоров. Він назвав головні умови для реалізації цієї можливості громадянами похилого віку.

“Банки перевірятимуть вік людини в момент проведення платежу. Коли саме ви оформили картку – не важливо, головне, щоб на момент покупки ліків вам вже виповнилося 60 років, а також щоб ви мали повний курс вакцинації та “зелений” COVID-сертифікат у Дії”, – заявив міністр.

Раніше президент Володимир Зеленський зазначив, що такий крок з боку держави спонукає ще більше дорослих українців пройти повний курс вакцинації проти коронавірусу. Термін, у який пенсіонери зможуть скористатися “ковідною” тисячею через аптеки, залишиться тим самим: протягом чотирьох місяців з моменту нарахування на спеціальну банківську картку.

Читайте також:  УЗ заборонила резервувати квитки через інтернет

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.