facebook

У МОЗ заявили про загрозу спалаху Омікрону в Україні: у невакцинованих ризик смерті вищий у 10 разів

У Міністерстві охорони здоров’я заявили, що Україна не зможе уникнути нового спалаху коронавірусної хвороби, спричиненої штамом Омікрон. Такі висновки відомство зробило на підставі тенденції щодо поширення нового варіанту COVID-19 у різних країнах світу.

У МОЗ заявили про загрозу спалаху Омікрону в Україні: у невакцинованих ризик смерті вищий у 10 разів


Водночас у МОЗ запевнили, що медична система постійно вдосконалюється і пристосовується до чергової хвилі захворювання та можливого навантаження. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

МОЗ зазначає, що темпи захворюваності вже поступово починають зростати. Тому напередодні нової хвилі COVID-19 дуже важливо дотримуватися протиепідемічних правил.

Громадянам України нагадали в МОЗ, що, як і раніше, ефективними у боротьбі з пандемією залишаються прості правила:

Правильне використання захисних масок;

Дотримання соціальної дистанції;

Регулярне миття рук;

Вакцинація від COVID-19.

До речі, у Міністерстві наголосили, що невакциновані мають у десять разів більший ризик смертності від COVID-19 і в 4,5 рази вищий ризик госпіталізації, ніж ті, хто пройшов базовий курс щеплення.

Крім того, у МОЗ розповіли про ситуацію з вакцинацією в країні. Так, принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19 отримало вже понад 15 мільйонів українців, а повністю щеплено вже 14 306 743 особи. У той же час бустерне щеплення вже зробили 113560 громадян.

Читайте також:  Медики розповіли, що буде, якщо одночасно заразитися «Омікроном» та «Дельтою»

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.