facebook

У МОЗ назвали п’ять симптомів, на які найчастіше скаржаться заражені Омікроном

Люди, що захворіли на новий штам коронавірусу Омікрон, найчастіше скаржаться на п’ять основних симптомів. Вони дуже схожі на звичайну застуду, однак цей варіант COVID-19 також може спричиняти тривалі наслідки для здоров’я, госпіталізацію та летальні випадки.

У МОЗ назвали п'ять симптомів, на які найчастіше скаржаться заражені Омікроном


Про це повідомили в Telegram Міністерства охорони здоров’я. Зазначається, що найчастіше хворі скаржаться на такі симптоми:

нежить (73%);

головний біль (67,5%);

втому (63,5);

чхання (60%);

біль у горлі (59,6%).

Крім того, інфікованих турбують кашель – 43,5%, хриплий голос – 35,7%, озноб чи тремтіння – 30%, лихоманка – 29,4%, втрата/спотворення нюху та/або смаку – 23,7% тощо. Водночас суттєвої відмінності від штаму Дельта не виявлено.

Симптоми захворювання на Омікрон

Також у МОЗ попередили, що ті, хто не пройшов принаймні базового курсу щеплень, перебувають під загрозою через стрімке поширення Омікрону.

У міністерстві закликали за появи будь-яких симптомів ГРВІ насамперед звернутись до свого сімейного лікаря і уникати людних місць до отримання результатів тесту на COVID-19.

Читайте також:  "Бронхи гинуть і перетворюються на рану, вірус підготував сюрприз у 2022 році": медик про штам "Омікрон" (ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.