facebook

Відзначала день народження в горах: з’ясувалися деталі про загиблу в Карпатах туристку

У суботу, 15 січня, під час сходження на Говерлу загинула туристка з Одещини Олена Стодола. Разом із сином і його нареченою вона пішла в гори на честь свята – у день трагедії жінці виповнилося 57 років.

Відзначала день народження в горах: з'ясувалися деталі про загиблу в Карпатах туристку. Відео

Відомо, що туристи не дійшли до вершини приблизно 800 метрів і повернули назад: послизнулися, впали й скотилися схилом, ударяючись об дерева. Молоді люди травмувалися, йдеться у сюжеті ТСН (щоб подивитися фото й відео, доскрольте новину до кінця).

“Підніматися легко, а спускатися вже по льоду. Я посковзнулася. Метрів 200 летіла. Головою билася весь час. Були ялинки. Змогла ноги виставити вперед. Якби не ці ялинки, бо там дуже високий обрив, я б спину точно зламала”, – розповіла потерпіла туристка Вікторія.

Прийшовши до тями, вона не побачила свого нареченого та майбутню свекруху, але спромоглася викликати на місце рятувальників. Ті швидко знайшли туристів завдяки системі GPS-моніторингу, хоча всі троє були розкидані одне від одного схилом.

57-річна жінка загинула після падіння в горах

На пошуки вирушили три десятки фахівців із кількох пошуково-рятувальних відділень. Старшу жінку виявили вже мертвою. Припускають, що для неї фатальними стали дерева.

“Вона, попередньо, вдарилася головою. Не стільки об скелясту поверхню, скільки просто впала головою до дерева. Отримала травму, внаслідок якої, я так думаю, настала смерть”, – зазначив заступник начальника відділення поліції №1 міста Яремче Юрій Микитишин.

Водночас дістати всіх постраждалих із тих місць, куди вони впали, було непросто. Щоб підняти й перевезти людей, довелося використати спеціальне альпіністське спорядження.

Жінку 1989-го і чоловіка 1987 року народження доправили до лікарні: у неї травмована ключиця, у нього – стегно.

Telegram-канал “Одеса INFO” повідомляє, що Олена Стодола – відома в місті Южне лікарка-стоматологиня. Сім’я поїхала на відпочинок у Карпати до дня її народження 15 січня. Причиною трагедії рятувальники назвали погані погодні умови – того дня в горах був сильний вітер і заледеніння.

Читайте також:  "Вона була взірцем": зупинилося серце хорошої людини та вчительки (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.