facebook

Лікарка назвала головний симптом Омікрону в маленьких дітей: на що треба звернути увагу

У маленьких дітей, інфікованих новим штамом коронавірусу Омікрон, характерним симптомом хвороби є кашель. Як правило, він сухий і не супроводжується відділенням мокротиння.

Лікарка назвала головний симптом Омікрону в маленьких дітей: на що треба звернути увагу


Як розповіла лікарка С’юзан Воллі, що представляє дитячу національну лікарню у Вашингтоні, NBC, округ Колумбія, кількість інфікованих та госпіталізованих маленьких дітей під час цієї хвилі коронавірусу в США продовжує зростати. Вона уточнила, що таких випадків удвічі більше, ніж під час минулої пандемічної хвилі.

Воллі cказала, що серед хворих дітей дуже багато таких, які ще не досягли віку п’яти років, і практично всі вони не вакциновані, оскільки ця вікова категорія не підпадає під обов’язкову вакцинацію.

“Те, що ми спостерігаємо зараз у Дитячій національній лікарні, – це рекордна кількість пацієнтів із позитивним результатом на COVID-19”, – сказала лікарка С’юзан Воллі.

Вона зазначила, що діти хворіють по-різному. Хтось переносить хворобу легко, але багато таких випадків, коли їм потрібна госпіталізація.

Її колега лікар Аарон Мілстоун з Університету Джона Гопкінса розповів журналістам, що навантаження на педіатрів дуже зросло.

“Деякі батьки, можливо, чули вислів “гавкаючий” кашель, який буває у деяких дітей взимку. Він може вказувати на коронавірус”, – сказав він.

Обидва лікарі зазначили, що зростання захворюваності у дітей спричиняє занепокоєння, але важливо розглядати ці цифри у перспективі. Вони висловили надію, що захворюваність підійшла до свого піку, і закликали людей бути більш обачними, дотримуватися запобіжних заходів і проходити вакцинацію від коронавірусу.

“Я порадив би батькам піти і зробити щеплення своїм дітям”, – додав Мілстоун.

Читайте також:  Їхали на концерт до Польщі: Автобус з дітьми-танцюристами потрапив в смертельну ДТП під Львовом

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.