facebook

“Мамулічка, дай слово, що я не помру”: рятують 10-річного хлопчика, який облив себе бензином і підпалив

Дитина хотіла показати, як випадково загорівся дядько, але не розрахувала сили вогню.

На Кіровоградщині 10-річний хлопчик облив себе бензином і підпалив. Загасити його снігом і холодною водою намагалися найменші братики і сестричка, однак дитина сильно обгоріла. Медики кажуть, що у хлопчика уражено близько 50 відсотків шкіри і прогнозів вони не дають.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19.30.

Реанімобілем обпеченого хлопчика доправляють до обласної дитячої лікарні. Щоб Іванко не відчував болю, його ввели у медикаментозний сон.

“Кричить: «Мамулічка, я що я помру? – Ні, синочка, ти не вмреш! – Мамулечка, дай слово, що не помру…”, – розповідає про розмову із сином мама Вікторія Лемко.

Того дня мати і вітчим поїхали до бабусі по картоплю, а в хаті залишилося четверо дітей. Найстарший – десятирічний Іванко якоїсь миті облив себе бензином, який тримали для розпалки груби, і підпалив. Менші брати і сестра кинулися гасити полум’я снігом і водою.

Обпечена дитина у стані шоку побігла шукати батьків. Від своєї хати до бабусиної десь кілометр. Іванко біг вулицею і кричав. Бабуся й досі не може оговтатися од побаченого.

“Ми швидко йому рушники у воду, змочили холодною водою простирадло, перемотали зверху ковдрою і одразу викликали швидку. Врятуйте мене, каже, я жити хочу…”, – розповідає бабуся Івана.

Перш, ніж знепритомніти, хлопчик встиг розповісти, навіщо підпалив себе. Він бачив, як випадково загорівся одяг на дядькові, і відтворив побачене. “Приїхав зять і розпалював у плиті, взяв баночку бензину і розпалював. Воно розірвалося і на того зятя. Воно начало горіти і він скинув одяг. А він (Іван – ред.) каже, що я вам зараз покажу, як Вовчик горів. Оце хотів показати малим”, – доповнює бабуся.

Читайте також:  На Косівщині на пожежі літній чоловік отримав 50% опіків тіла

Іванко – один із семи дітей у родині. Мама та вітчим працьовиті і не п’ють, але мусять багато працювати за копійки, а діти в цей час пустують, – розповідає староста села. “Дітки не зовсім слухняні, надходили скарги, що вони трошки бешкетують, вередують. Проводилися бесіди, а тепер, на жаль, сталося таке, що сталося”, – каже староста Вікторія Чемерук.

Нині усією громадою збирають гроші на порятунок життя маленького бешкетника. Медики поки стримані у прогнозах, але ймовірно дитині знадобиться ще не одна операція та тривала реабілітація.

“З опіками 50 відсотків тіла, 10 відсотків глибоких уражень. Дитина у важкому стані. З перебігом опікової хвороби. Травма дуже важка з загрозою для життя. Прогнозів у такому стані ніхто не робить”, – кажуть медики.

Тим часом правоохоронці забрали з місця події банку з бензином і обгорілий одяг. Чи порушувати кримінальне провадження – ще вирішують.

Родина просить допомоги у пошуках донорів крові, а також фінансової допомоги на лікування. Всю інформацію і реквізити можна знайти за посиланням – https://www.facebook.com/groups/604138067362947

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.