facebook

У МОН розповіли, чи будуть вимагати COVID-щеплення від школярів

Той факт, що наразі вакцинація школярів не є обов’язковою, становить певну проблему. Якщо таке рішення буде ухвалено в МОЗ, Міносвіти слідуватиме протоколам.

У МОН розповіли, чи будуть вимагати COVID-щеплення від школярів


Таку думку в ефірі телеканалу OBOZREVATEL висловив начальник Головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко. Ситуація з вакцинацією вчителів та персоналу шкіл є вкрай позитивною, додав він.

За інформацією чиновника, на сьогоднішній день відсоток невакцинованих працівників в школах мінімальний.

“Ситуація наразі виглядає досить оптимістично. У нас лише 2,33% працівників закладів загальної середньої освіти не вакциновані. Повною дозою вакциновані 92,87% освітян”, – повідомив він.

В цьому контексті він нагадав, які вимоги пред’являються до цих категорій робітників. “Якщо це “жовта” зона, то 100% працівників повинно бути вакцинованих хоча б однією дозою. В “червоній” зоні всі повинні бути вакциновані двома дозами”.

Відповідаючи на ремарку про те, що школярі і деякі батьки є невакцинованими й, відповідно, можуть становити загрозу з точки зору поширення вірусу, Кононенко визнав, що це дійсно проблема.

“Я можу коментувати це не як представник Міністерства освіти, а як громадянин. Звичайно, така проблема є”, – сказав він.

Чиновник зауважив, що у разі, якщо в МОЗ ухвалять рішення про обов’язкову вакцинацію дітей шкільного віку, а не лише за медичними показаннями, в МОН будуть неухильно виконувати його й вимагати щеплення.

“Наразі розглядається питання щодо вакцинації дітей від 5 років. Але це суто медичні показання. Ми будемо слідувати тим протоколам, які буде затверджувати Міністерство охорони здоров’я”, – сказав Кононенко.

Читайте також:  Коли починаються літні канікули і скільки відпочиватимуть школярі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.