facebook

Уроки в школах починаються зарано, – дослідження

Уроки в школах починаються зарано, – дослідження.
Результати дослідження вчених Цюріхського університету, під час якого було опитано 3 600 швейцарських старшокласників, свідчать про те, що початок шкільних уроків о 8-9 годині ранку може бути занадто раннім.



Про це повідомляє Українська правда. Життя з посиланням на інформацію портала Science alert.

Зокрема, під час карантину у школах, підлітки, які навчалися вдома, спали орієнтовно на 75 хвилин в день більше, ніж зазвичай. Внаслідок того у них покращилися сон та загальне самопочуття.

«Наші результати чітко вказують на користь починати шкільні навчання пізніше вранці, щоб діти могли більше спати. Якість їхнього життя, пов’язана зі здоров’ям, значно покращилася, а споживання алкоголю та кофеїну зменшилося», – зазначають дослідники.

Результати опитування учнів вчені порівняли з попереднім опитуванням понад 5 300 дітей у 2017 році.

Порівняння показало, що протягом навчального тижня група, яка навчалася вдома, лягала спати на 15 хвилин пізніше і прокидалася на 90 хвилин пізніше, тобто загальний надлишок сну становив приблизно 75 хвилин щодня.

Додатковий час сну сприяв тому, що діти відчували більший рівень енергії.

Утім, емоційний стан дітей під час навчання вдома був гіршим, підлітки відчували себе більш самотньо, скаржилися на поганий настрій та менше розважалися та спілкувалися з друзями.

За словами дослідників, результати показують, що хоча ізоляційний вплив домашнього навчання під час карантину мав певні негативні наслідки для підлітків, додаткова кількість сну принесла переваги, які зробили дні ізоляції більш терпимими.

«Незважаючи на те, що карантин явно погіршив здоров’я та самопочуття багатьох молодих людей, наші висновки показують переваги закриття шкіл, яким досі приділялося мало уваги», – наголошують вчені.

Читайте також:  Віталій Хромець очолив Університет Короля Данила

Також зауважується, що протягом кількох років численні дослідження показали, що шкільний день варто починати пізніше, оскільки це сприяє покращенню пильності учнів та їхнього самопочуття.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.